Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Leállították a tervezhető műtéteket a Péterfy kórházban

Szerző: Bneu Edina, – 2011-06-14 08:45:14

Őszig már csak a sürgősségi és a daganatos betegek műtétjeire futja.

 

Leállították a tervezhető műtéteket a fővárosi Péterfy Sándor utcai kórházban. Őszig ezért már csak a sürgősségi, illetve a daganatos betegek műtétjeire futja, a protézisekre már nem. Pénteken már haza is küldtek több, műtétre váró beteget.

A Péterfy Sándor utcai kórházhoz tartozó baleseti központban most már csak a halasztást nem tűrő műtéteket végzik el az orvosok. A várólistások így tovább várakozhatnak; az utolsó tervezhető beavatkozásokat vasárnap végezték el.

Jó két hónapot vártam és nagyon nagy fájdalmaim voltak. Úgy néz ki, hogy térdprotézisre is szükségem lesz, de ez volt az elsődleges - mondta az MTV Híradójának Kurunci Márta.

10 műtőben, 12 órás turnusokban 8-8 orvos naponta közel 100 beteget lát el a baleseti központban, 30 százalékuk súlyos műtéten esik keresztül. Mindezek mellett az idén még 468 nagyértékű protézis műtétet is végeztek.

A korábbiakhoz képest körülbelül 20 százalékkal több ilyen műtétet tudtunk elvégezni. Ez a mostani kormányzati illetve ágazati segítségnek köszönhető, egy bőséges pótkeretet kaptunk - közölte a Híradóval Vánkos Zoltán a Baleseti Központ ügyeletvezető főorvosa.

A tavaly őszi 54 milliárd forint kormányzati pótkeret azonban elfogyott. A Péterfy a főigazgató szerint azóta veszteséges amióta összevonták a Baleseti intézettel, lecsökkentették a hozzájuk forduló tervezett betegszámot, s így a bevételüket is.

A betegszám nem hogy nem csökkent, hanem emelkedett, s ugye 25 százalékkal kevesebb bevétel és hasonló mértékű inflációval növelt költség növekedés mellett majdnem egy két éves perióduson keresztül havonta 10 millióval növekedtek a veszteségeink - mondta Sásdi Antal a Péterfy Sándor Utcai Kórház, Rendelőintézet és Baleseti Központ megbízott főigazgatója.

Őszre újabb pótkeretre számítanak, amiből újra kezdhetik a várólistás betegek műtéteit. A számlák kiegyenlítését azonban most még nem tudják, hogy miből fogják megoldani.

 

(hirado.hu)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó