Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Le kell halkulnia a Szigetnek

Szerző: Korsós Éva, – 2013-08-08 17:06:26

Halkításra kötelezte a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft.-t a III. kerületi polgármester és jegyző csütörtökön.


 
A kerületi önkormányzat arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Sziget fesztivál kapcsán beérkezett, a korábbi évekhez képest lényegesen több bejelentés miatt szerdán három, kiemelten panaszos helyszínen - a Harrer Pál utcában, a Benedek Elek utcában és a Búza utcában - ellenőrző méréseket végeztettek.

Annak ellenére, hogy mindhárom mérés eredménye a megengedett, 55 dB-es határérték alatt maradt, Bús Balázs (Fidesz-KDNP) polgármester további és folyamatos kontrollméréseket rendelt el.

A közlemény szerint az önkormányzathoz érkező bejelentések alapján, előzetes időpont egyeztetéssel a fesztivál ideje alatt III. kerületi házaknál, lakásoknál igény szerinti ellenőrző méréseket tudnak végezni a szakemberek.

A polgármester és Kiss Anita jegyző csütörtökön tárgyalt Gerendai Károly főszervezővel és további halkításra kötelezte a szervezőket.

A közleményben írtak arról is: rendkívül súlyos problémának tartják, hogy a korábbi évekkel ellentétben az idén a Fővárosi Katasztrófavédelem Igazgatóság Észak-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltsége - biztonsági okokból - nem engedélyezte hangfogó falak felállítását az este 11 óra után üzemelő koncertsátrak kijáratánál. Bús Balázs felszólította a szervezőt a sátrakban zajló koncertek hangerejének csökkentésére is - tudatta az önkormányzat.

(inforadio)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó