Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Lázár János tényként beszélt a hídról - mi lesz a reptérrel?

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2016-01-19 17:05:42

Kedden tartotta idei első ülését a Paksi Atomerőmű körzetében, a Duna jobb és bal partján terülő, 41 települési önkormányzat alkotta Paksi Társadalmi Tanács. A megbeszélést, amelyen többek között az érintett térségek országgyűlési képviselői is jelen voltak, Lázár János miniszter vezette.

hirdetés

hirdetés

A tanácskozás végeztével, telefonon értük utol az onnan kilépő Font Sándort, a kalocsai központú választókörzet országgyűlési képviselőjét, aki villám-összefoglalót nyújtott a legfontosabb felmerült és elhangzott kérdésekről.

A politikus főképp azon témákra koncentrált, amely a helyben élőket érinthetik, illetőleg a szélesebb közvéleményt érdeklik.

Paks 2: négy kifogásra négy elfogadott válasz

E tekintetben Font kitért arra, hogy nem az Oroszországgal köttetett megállapodás az egyetlen, amelyet uniós országként egy nem uniós országgal ír alá a kormány, s amely ugyancsak érinti térségünket.

(A kép illusztráció!)

A híd: tényként beszélt róla Lázár János

A honatya a Kalocsát Pakssal összekötő Duna-híd kérdéskörében elhangzottakból azt elemte ki, hogy a Miniszterelnökséget vezető, és a Paksi Társadalmi Tanácsot elnökkért irányító Lázár János szinte tényként beszélt az átkelőről, amelynek műszaki paramétereiről ismét megtudtunk néhány részletet.

A kalocsai-foktői-uszódi reptér: készüljön tanulmány a felhasználhatóságáról!

A reptér felmerült, mint a Paks 2. projektbe reptérként vagy raktárbázisként hasznosítható létesítmény. Lázár János azonnal reagált az egyik térségi polgármester felvetésére - mondta Font.

(A kép illusztráció!)

Végezetül: milliárdos fejlesztési keret a térségnek

Amit pedig talán a legdirektebb módon érezhetünk a bőrünkön a Tanács ülésén elhangzottakból - a miniszter megerősítette, hogy azt a több mint 700 millió forintos keretet, amelyre a valamennyi tagtelepülés (így Kalocsa és "szomszédai") is pályázathatnak, az idén megemelik - zárta az összefoglalót Font Sándor.

Az egyes témákkal bővebben foglalkozunk a KORONAkrónika híreiben és a Turmix c. térségi magazinunkban!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó