Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Látványosan felvonulnak a rendőrök Budapesten

Szerző: Korsós Éva, forrás:infostart.hu – 2018-04-10 15:34:08

Április 21-én ismét izgalmas közösségi térré alakul a budapesti Városliget: nyolcadik alkalommal várja az érdeklődőket az a nagyszabású országos rendezvény, amely rendhagyó keretek között mutatja be a rendőrség és a katasztrófavédelem munkáját.

Minden korosztály számára izgalmas programot ígér a VIII. Országos Rendőr- és Tűzoltónap.

A kavalkád szombat reggel tűzoltóautók felvonulásával kezdődik, amelyet a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának inspiráló térzenéje követ. A Városligetben párhuzamosan két színpadon is váltják egymást a fellépők, köztük Takács Nicolas és a Flórián Band.

A gyermekeket ügyességi játékok, füstsátor és körutazásra csábító tűzoltójármű várja, míg a felnőttek közelebbről is megismerkedhetnek a tűzvédelemmel, a tűzoltó szakfelszerelésekkel és a katasztrófavédelem szerteágazó tevékenységével.

Az egész napos rendezvény alkalmat teremt arra, hogy a látogatók bepillanthassanak a hivatásos élet kulisszái mögé. A résztvevők a múlt emlékei között is barangolhatnak a Katasztrófavédelem Központi Múzeumának kiállításán, és utazhatnak a jövőbe is, a legmodernebb technikai eszközök megismerése révén. Különleges izgalmat ígér és tanulsággal is szolgál majd a tálca- és olajtűzoltási bemutató, akinek kérdése van, az pedig bizalommal fordulhat az Országos Tűzmegelőzési Bizottság szakembereihez.

A legkisebbeket játéksziget, arcfestés és bohóc várja, az ügyességi feladatok teljesítésével pedig egy napra mindenki tűzoltó lehet. A látogatókat nemcsak bűvészprodukció varázsolhatja el, hanem a tűzoltók hétköznapjainak rendhagyó bemutatója is.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó