Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Különös kegyetlenséggel ölt a "kalocsai szőnyeges"

Szerző: HVG, forrás: hvg.hu – 2017-07-06 22:26:28

Különös kegyetelenséggel ölte meg barátnőjét egy férfi még 2015-ben, majd a nő holttestét egy szőnyegbe csavarva Kalocsára szállította, ahol egy lakatlan ingatlanon elásta – ezzel vádolnak egy 34 éves férfit.

hirdetés

hirdetés

Az ügyészség közlése szerint a vádlott 2015. május elején ismerkedett meg egy budapesti vállalkozóval, majd 2015 júniusától alvállalkozóként dolgozott a férfi budapesti építkezésein, ezalatt az idő alatt a férfi egy XIV. kerületi hotelben lakott.

A férfi ezután megismerkedett a budapesti vállalkozó volt feleségével, aki a házasság felbontása után is jó viszonyban maradt volt férjével. A férfi és a nő között közelebbi kapcsolat alakult ki, ezért a férfi végül 2015 augusztusában a szállodából a nő VIII. kerületi lakásába költözött. 

(fotó: velvet.hu)

A vádirat szerint ezután 2015. augusztus 15-én a vádlott és a sértett együtt szórakozott, ennek során több budapesti szórakozóhelyre is betértek, majd másnap a hajnali órákban mentek haza a nő belvárosi lakásába. Másnap viszont a délelőtti órákban a férfi – meg nem állapítható okból és előzményeket követően – rátámadt a nőre, és az eleinte védekezni próbáló nőt egy éles eszközzel, számos alkalommal megszúrta, a nő pedig a helyszínen belehalt a sérüléseibe. A 24.hu úgy tudja, a férfi közel 30 késszúrással ölte meg a nőt. 

A férfi ezután a holttestet egy szőnyegbe tekerte, majd este felhívta egy ismerősét, akit azzal az ürüggyel, hogy költözik, megkért arra, hogy segítsen neki pakolni. Ezután a vádlott a szőnyegbe tekert holttestet az ismerőse segítségével – aki nem is tudott a holttestről – levitte a lakásból, majd betették a nő kocsijának csomagtartójába.

A holttestet vidékre vitték, ahol egy lakatlan ingatlan udvarán a férfi elásta, majd az autóról a hatósági jelzéseket eltávolította és a járművet egy közterületi parkolóban hagyta. 

A 24.hu azt írja, a férfi Kalocsára vitte a nő holttestét, de útközben még az autó is elromlott, ezért csereautóra volt szükség, a testet végül ebben vitték Kalocsáig. A lap felidézi, a 39 éves áldozatot először a nő volt férje kezdte keresni, de nem érte el, az autóját sem találta, ezért bejelentette az eltűnését, és végül közigazgatási eljárás indult. Amikor viszont a férfi végül kiadta azt a Népszínház utcai lakást, ahol az asszony lakott, és ahol a gyilkosság is történt, az új bérlő gyanús nyomokat talált, és értesítette a rendőröket.

Az egyenruhások vérnyomokra bukkantak, és kiderült, hogy eltűnt egy nagyméretű szőnyeg is. Szeptemberben már emberölés miatt folyt a nyomozást, és hamarosan a nő barátja ellen adtak már ki körözést. A nő holttestét végül a férfi családjának portáján találták meg keresőkutyával, a szőnyeggel együtt ugyanis 60-70 centiméter mélyre temették.

A Fővárosi Főügyészség a végül októberben elfogott, és jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolja.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó