Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Közösségi portálon jelentett csődöt a polgármester

Szerző: Bneu Edina, – 2011-07-27 13:31:37

Véménd önkormányzata adósságrendezési eljárást kezdeményezett, mert nem találtak megoldást a község több mint tíz millió forintos hiányának kezelésére.


(facebook)

Adósságrendezési eljárást kezdeményezett Véménd önkormányzata a Baranya Megyei Bíróságon, a polgármester egy közösségi portálon jelentette be a község csődjét - közölte szerdán az Új Dunántúli Napló.

A település a képviselő-testület egyhangú döntése nyomán kezdeményezte az eljárást, miután nem találtak megoldást Véménd több tíz millió forintos hiányának kezelésére. A község a tartozások miatt már a segélyeket sem tudja kifizetni.

A döntésről Kárász István polgármester egy közösségi portálon keresztül tájékoztatta a közvéleményt. Írásából kiderült: Véménd már háromszor volt csőd közeli helyzetben, de mindháromszor meg tudta őrizni fizetőképességét. Most azonban ez nem sikerült.

A bama.hu internetes portál a polgármestert idézve azt írta, hogy a testület tavaly ősszel 48 millió forint banki tőketartozást és annak kamatait, valamint 24 millió forint beszállítói tartozást örökölt az előző vezetéstől. A hátrányos helyzetű települések támogatására kiírt belügyminisztériumi pályázaton 58,8 millió forintot igényeltek, de kevesebb mint kétmilliót kaptak.

(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó