Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Közeleg a Jézus Szíve Búcsú - részletes miserenddel

Szerző: Vörös István, – 2011-06-25 14:38:42

Jövő pénteken megkezdődik a katolikus élet egyik legjelentősebb búcsúja, a Jézus Szíve Búcsú, mely három napon át tart majd Kalocsán. Amint azt dr. Mészáros István, a Jézus Szíveként is emlegetett belvárosi Szent István Király Templom igazgatója a Koronának elmondta, az esemény dr. Bábel Balázs érsek-metropolita által celebrált istentisztelettel kezdődik majd, melyen a Kalocsa Kamarakórus is közreműködik.

Dr. Mészáros István arról is beszámolt, hogy kik koncelebrálnak szentmisét a kalocsai Jézus Szíve Búcsún, ami hagyományos körmenettel és a Főszékesegyházban tartandó istentisztelettel zárul majd.

A búcsú részletes programja dr. Mészáros Istvántól:

Július 1-én, pénteken Őexcellenciája, Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek úr mutatja be 18.00 órakor a népénekes szentmisét; közreműködik a Kalocsa Kamarakórus. A szentmise végén litánia.


Július 2-án, szombaton 15.00 órától Szentségimádás lesz templomunkban, melyet 15.00-tól 16.00-ig a Keresztény Édesanyák Szent Mónika Közössége, 16.00-tól 17.00-ig a Mária Kongregáció, 17.00-től 17.45-ig a Szent István Király Lelkészség Felnőtt Csoportja vezet. A 18.00 órakor kezdődő népénekes szentmisét Főtisztelendő Fülöp Ernő kanonok, érseki irodaigazgató, kerületi esperes úr mutatja be. A szentmise után a templom éjszakára nem marad nyitva.

Július 3-án, vasárnap a 7.30-kor kezdődő szentmisét – amelyen a Kalocsai Fegyház -és Börtön Kórusa énekel – Főtisztelendő Geszler Péter érseki szertartó, belvárosi káplán úr mondja; a 9.00 órakor kezdődő szentmisét Főtisztelendő Sebők Norbert kórházlelkész, belvárosi káplán úr mutatja be. Majd 9.45-től körmenetben a város főutcáján vonulunk be az Oltáriszentséggel a Főszékesegyházba, ahol 10.00 órakor ünnepi nagymise kezdődik – és egyben ezzel be is fejeződik a kalocsai Jézus Szíve búcsú.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó