Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

Kowalsky meg a Vega - újratöltve

Szerző: Lukács Kata, – 2012-01-15 18:06:33

A vérfrissítés mindig jót tesz, legalábbis a legtöbb esetben. Kowának jót tett. Ezúttal nem rockzenekar, hanem egy 17 fős zenészstáb áll mögötte, a régi dalok meg újak lettek.

 

A dátum 1999. Innen datálódik a Kowalsky meg a Vega története. Először azt hittük csak vicc, hogy a Black-Out frontembere a Hősökből ismert Jávorszky Bélával, a Wellingtonos Juhász Robbal, az Agnus Deiből vagy épp a Bedlamból ismert dobossal, Újvári Péterrel és a basszeros Temesi Bercivel letért a kemény rockról, és rátért a kemény popra. A Kowa hallgatóbarát, funkos, rockos, popos, szlogenszövegekkel teleszórt zenéjével eddig öt albumot (Pimasz grimasz, 2003, Vegasztár, 2005, Forradalom Rt., 2006, Szemen szedett igazság, 2008, Ötcsillagos, 2010) töltött meg.



 

 

A srácok gondoltak egyet és átszervezték a hangzást. Ezúttal már nemcsak a gitár-dob-basszusgitár a menő, hanem bekerültek olyan hangszerek is, mint a trombita, a tangóharmonika, az akusztikus gitár, az ütősök és a hegedű. A zene ennek megfelelőn még színesebb lett. A stíl sem egyszerű pop-rock, hanem kikacsint a salsa, a ska vagy épp a flamenco felé is, de a fókuszban persze továbbra is Kowa meg A Big Band áll.

 

A zenekar legközelebb Budapesten, a Művészetek Palotájában lép fel, január 26-án, este 8-kor, le ne maradj a buliról!:)

 

(est.hu)

 

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó