Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Íme, "Öreg Király" és a kalocsai főiskola jövője!

Szerző: Füstös Éva, – 2014-10-22 11:40:40

Ma a KORONAcafé vendége volt "Öreg Király", akit ünnepélyesen felkértünk arra, hogy időnként szakértsen nekünk, mert szerintünk mindenhez ért, de legalábbis határozott véleménye van.

Azért komolyabb témánk is akadt, egy hallgatói email kapcsán, melyet Csillától kaptunk.

"Elsőéves levelező hallgató vagyok Kalocsán, többek között soltiakkal és kiskőrösiekkel egy osztályban.
Nem tudjuk, meddig járhatunk még a kalocsai intézménybe, valószínű, hogy a második évet már Kecskeméten vagy Budapesten kell folytatnunk (miközben több Kecskeméten tanuló, környékbeli diák jelezte, hogy átiratkozna Kalocsára, ha lehetne).
Dr. Bálint József szerint Kalocsának szakképzett fiatalokra van szüksége. Ezzel együtt mindenki tisztában van azzal is, hogy egyre több fiatal költözik el.
Itt van egy gyönyörűen felújított, újonnan felszerelt iskola, és az állami támogatások megvonása miatt be kell zárnia, a kalocsai és a környékbeli települések fiataljainak pedig el kell költözniük, hogy továbbtanulhassanak. Azt pedig már mondanom sem kell, hogy később sem térnek vissza, csak látogatóba.
Mindenképpen találni kellene valamilyen megoldást, hogy az iskola fennmaradhasson és idevonzza a diákokat. Rövid- és hosszútávon egyaránt ez lenne Kalocsa érdeke.
 Köszönettel:
Csilla

Természetesen felkerestük Dr Meszlényi Rózsát, hogy első kézből informálja a hallgatókat a jelenlegi helyzetről és a várható fejeményekről.

 
 
 
A főiskola sorsával kapcsolatban megkerestük Kalocsa jelenlegi polgármesterét Bálint Józsefet, aki egyenlőre nem kívánt nyilatkozni. Azt azonban előre bocsátotta, hogy lehetőségeihez mérten segíteni fogja a Tomori Pál Főiskola további működését.
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó