Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Költöznek a tankok Kalocsáról

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2014-09-05 16:49:34

Több kérdés, találgatás is napvilágot látott közösségi oldalunkon az utóbbi időben a Kalocsán mozgatott és lencsevégre kapott, tankok és más eszközök kapcsán, amelyeket a laktanyából szállítanak el.

Két pont között a legrövidebb út az egyenes - felkerestük a Honvédelmi Minisztériumot (HM), és egyenesen feléjük továbbítottuk kérdését: mi történik a tankokkal, miért és hová viszik azokat?

Az alábbiakban közöljük a Sajtóosztály teljes válaszát - változatlan formában:

A Magyar Honvédség 2014. nyarán a kalocsai raktárbázisról használatra már nem alkalmas T-72 típusú, páncélozott harcjárműveket, illetve egyéb hadieszközöket szállított vasúton a honvédség nyírteleki hadianyagraktárába. A vasúti szerelvény Kalocsa - Kiskőrös – Budapest-Ferencváros - Cegléd - Szolnok - Debrecen - Nyíregyháza - Nyírtelek útvonalon közlekedett. A szállítás annak a tavaly elkezdett honvédségi racionalizálási folyamatnak a része, amelynek keretében idén az MH Logisztikai Központ hadianyagot és harceszközt csoportosít át a kalocsai és káli raktárbázisairól a táborfalvai, a pusztavacsi és a nyírteleki kijelölt objektumokba.

Az inkurrens, honvédségi használatra már nem alkalmas hadieszközöket és felszereléseket több részletben szállítják át új raktározási helyükre.

A képekért köszönet hallgatónknak, Szerémi Zoltánnak!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó