Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Kiválóra minősítették a „szakmári lakodalmast”

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2016-04-28 12:10:00

Mint arról a KORONAfm100-on már beszámoltunk, a közelmúltban a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség rendezett valamennyi helyi és környékbeli hagyományőrző néptánccsoport számára úgy nevezetett minősítő versenyt Dunapatajon, ahol például a Kalocsai Piros Rózsa Táncegyüttes jubileumi, 10. kiváló minősítését szerezte meg az elismert szakmai zsűri előtt.

Hirdetés

Hirdetés

A fellépő néptáncegyüttesek között ott volt a Malomér Szakmári Hagyományőrző Táncegyüttes is, akik felvonultatták a falu apraja-nagyját. Ezt pedig szó szerint kell érteni, hiszen a legkisebbektől a legidősebbekig, majd 60 táncos állt a színpadon és nyerte el a végén a „kiváló minősítést” ebben a felállásban először – tudtuk meg a csapatokat egy csokorba szedő Dudás Szilvia néptánc-pedagógustól.

 

Fotó: Bedi Gyula

Dudás Szilvia néptánc-pedagógus arról is beszámolt, hogy a „szakmári lakodalmast”, amelyben a legkisebbektől a legkisebb táncosokig minden szakmári táncos szerepel, hamarosan Ön is megnézheti. Emellett a csoportokat vezető tánctanár elmesélte, melyek a közös produkció leglátványosabb elemei.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Hónapokra elhallgat a Big Ben


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó