Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Kiütheti a kecsege a tükörpontyot a Dunából

Szerző: Vörös István, baon.hu / koronaradio.hu – 2016-10-10 11:40:00

Egy új vízivilág körvonalait vázolta fel Rideg Árpád haltenyésztő a Rotary Club Baja halszabadításán, tájékoztatott a baon.hu megyei portál.

Hirdetés

Hirdetés

Mint megírták, a hasonló eseményekre kecsegéket régóta adományozó, haltenyésztő homokmégyi szakember szerint a halászat betiltása után új, illetve régi fajok is felbukkanhatnak a Dunában.

Erről korábban dr. Igaz Ferenc, a Kalocsa és Vidéke Horgászegyesület elnöke is beszélt a halgazdálkodásról szóló törtvényi változások bevezetésekor, kiemelvén, hogy a korábbi bérlők helyett horgász szövetségek, valamint egyesületeket kapták meg vizek hasznosítási jogát.

Rideg abban bízik, hogy ezen csoportok nemcsak több halat fognak telepíteni, de arra is hangsúlyt fektetnek, hogy visszavezessék az őshonos fajokat a Dunába és a Tiszába, példaként említve a vadpontyot, illetve a kecsegét.

Megemlítette, hogy egy korábbi szövetségi ülésen felmerült, hogy vágótokkal is megpróbálkoznak, mivel a 100 kilósra megnövő uszonyosok fogásának lehetősége akár turisztikai vonzerő lehet a külföldi horgászok számára is.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó