Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Kitüntették Kalocsa harmadik díszpolgárát

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2018-03-15 09:37:53

Mint arról korábban beszámoltunk, a kalocsai városvezetés döntése értelmében idén március 15-én a sokszorosan elismert, Karcagról Kalocsára költözött Kovács László fazekasmester kapta meg a város díszpolgárának járó kitüntetést.

Az elismerésre maga, az elismert sem számított, nyilatkozta a KORONAfm100-nak adott korábbi interjújában, de nagy megtiszteltetésként éli ezt meg, ahogyan a díszszalag, gyűrű, bross és oklevél átvételekor is elmondta.

Megköszönte mindenkinek, aki családi és baráti köréből hozzásegítette ahhoz, hogy tágabb közössége is felfigyelhessen munkásságára. Úgy fogalmazott, nem ígért semmit, amikor Kalocsára érkezett, csak, hogy tenni fogja a dolgát. Ezt a jövőben is tartja - mondta.

A kitüntetettet dr. Bálint József polgármester köszöntötte e gondolatok jegyében - kattints a lejátszóra!

Majd Markó Mónika, a ceremónia moderátora ismertette Kovács László életútját, pályájának fontosabb mérföldköveit - ismét lájátszó! Ez utóbbiról egyébként városunk harmadik díszpolgára a rádiónknak adott exkluzív interjújában maga is sokat mesélt - ITT találod!

Majd a köszönetnyilvánításra került a sor - ki mástól, mint az ünnepelttől, akinek a tiszteletére városi elöljárók és vezetők mellett dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-kecskeméti Főegyházmegye érseke is megjelent a Városházán.

Íme, Kovács László köszünőbeszéde!

Végül a kitüntetett szülővárosának, Karcagnak a jegyzője, Rózsa Sándor ajándékozott a város címerét viselő tűzzománcot Kovács Lászlónak.

Az ünnepség zárásaként pedig a Kalocsa-Kúla testvérvárosi kapcsolat ápolásának szellemében a kúlai küldöttség egy különleges, díszpolgárunk által készített díszedényt vehetett át.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó