Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Kirúgják a trafikokat a benzinkutakról és a hipermarketekből

Szerző: Korsós Éva, – 2013-11-29 05:00:23

Egy csütörtökön megjelent kormányrendelet szerint a benzinkutakon és hipermarketekben működő trafikok jövő május 30-ig működhetnek csak.



Csak 2014. május 30-ig működhetnek nemzeti dohányboltok 2500 négyzetméternél nagyobb eladóterű bevásárlóközpontokban, hipermarketekben illetve a benzinkutakon is egy kormányrendelet szerint, mely a csütörtöki Magyar Közlönyben jelent meg.

A rendelet szerint a fent említett helyek környékén (parkolóban, parkban) sem működhetnek trafikok május 31-től, azok sem, melyek a vámhatósági engedélyt egyébként megkapták és jelenleg is üzemelnek.

A 2011. január 1-e óta hatályos, jogalkotásról szóló törvény szerint ugyanakkor jogszabály "a hatálybalépését megelőző időre nem állapíthat meg kötelezettséget, kötelezettséget nem tehet terhesebbé, valamint nem vonhat el vagy korlátozhat jogot, és nem nyilváníthat valamely magatartást jogellenessé".

A kormányrendeletben azt is kimondják, hogy dohánybolt nem működhet "másik dohánybolt bármely bejáratától számított 200 méteres távolságon belül". Ez csak azokra a trafikokra vonatkozik, melyek engedélyezését november 30. után kérik.

(hvg)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó