Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Kilónként 9,5 milliót ér egy tokhal-császármetszés!

Szerző: Gábor János, KORONAcafé – 2014-12-08 10:35:05

Ön sem sznob, ha kaviárról van szó?

A tajvani gasztro-őrültnek 15 millió forintot ért egy két kilós (a képen látható) szarvasgomba. Mi van, ha elfőzi az asszony? Megeszi ezt egyáltalán? Pedig rekordról nincs is szó, mert pár éve 81 milliót is kóstált már egy ennél jelentősebb kisebb, másfél kilós darab. A nőstény disznó megbízhatóan kitúrja, de mi magyarok mégis inkább kutyával próbálkozunk, kemény szabályok közé szorongatva.

A hétvégi lottónyertes meg akkor sem ehetne ilyet, ha akarna - KORONAcafé, ma reggel:

Az extrém drága ételek sorában akadnak még hajmeresztő dilik, például a kaviár. Utánanéztünk, hogy a drágább fajták kilója 1-9,5 millióba kerül, kilónként! Mondjuk nyilvánvaló az is, hogy a tokhal tenyésztése horror drága, és hosszú távú befektetés, mivel csak a 17 éves (!) nőstények adnak elegendő mennyiségű és minőségű ikrát.

Rafinéria viszont ebben az iparágban is van elég: egyes helyeken 60-70, vagy akár 100 éves példányokat tartanak azért, hogy időről időre kaviárt nyerjenek ki belőlük. Azt viszont, hogy ezt császármetszéssel végzik, illetve hogy hazánk (pontosabban egy Kalocsa környéki haltenyésztő telep) komoly ivadék-exportőr, a Gyuri Hal ABC Gyurijától kellett megtudnunk:

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó