Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Kiderült, miért csúszik a kalocsai kórház új szárnyának a megnyitása

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2017-05-20 09:50:00

A napokban kaptunk részletes tájékoztatást a kalocsai kórház menedzsmentje részéről afelől, hogy miért áll hónapok óta a januárban még teljes fordulatszámon pörgött új épületszárny és főbejárat megnyitásának folyamata.

Hirdetés

Hirdetés

Mint kiderült a Kossuth utcáról nyíló épületszárny építészeti munkálatait január 31-én befejeződtek, majd a jelenleg is tartó szakhatósági használatba vételi eljárások következtek, amelynek keretében kiderült, hogy egy több százezer forintos vészkijáratot kell beépíteni, ami az eredeti tervekben nem szerepelt.

Ez a napokban megkezdődik.

Emellett dr. Mócza György, az intézmény vezetője arról számolt be, hogy további nehézséget okoz, hogy a helyiségek bútorozásához az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól pluszforrást kellett igényelni.

Állítólag az ezen kiadások fedezéséhez szükséges mintegy 15 millió forintot a lehetőségekhez képest mielőbb biztosítani fogják – tehát bútorok hiányában is várat magára az épületrész átadása.

Öröm az ürömben, hogy az ebbe került két új digitális röntgengép beszerelését és beüzemelését a Siemens kollégái már befejezték, a végleges helyére emelt CT berendezés helyszíni szerelésén pedig javában dolgoznak a Philips szakemberei.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó