Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Kevesen cigiznek tilosban

Szerző: Bneu Edina, – 2012-06-30 11:54:22

Kevesen szegik meg a tiltott helyen történő dohányzással kapcsolatos szabályokat, eddig csak 102 esetben kellett intézkedni. Feljelentésekből viszont nincs hiány.


Az ellenőrzött intézmények és vendéglátóhelyek kevesebb, mint egy százalékánál szegték meg a tiltott helyen történő dohányzással kapcsolatos szabályokat - írta szombati számában a Népszabadság, amely az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) összesítésére hivatkozva azt írta: a türelmi idő lejártát követően áprilisban és májusban a népegészségügyi hatóság kistérségi intézetei összesen 12.174 ellenőrzést tartottak, de mindössze 102 esetben történt hatósági intézkedés, illetve büntetés.

A lap szerint összesen 6,2 millió forintra tehető a szabálysértésekért kiszabott összeg.

Törvénymódosító javaslat a dohányzásról

A Népszabadság emlékeztetett: április elején lejárt a szigorított dohányzási szabályozással kapcsolatos felkészülésre szánt három hónapos türelmi idő. A moratóriumot követően az ÁNTSZ razziákat indított, hogy ellenőrizze, betartják-e a nem dohányzók védelméről szóló törvény rendelkezéseit, amelyek alapján tilos cigarettázni egyebek mellett a szórakozó- és vendéglátóhelyeken, a munkahelyeken, a közösségi közlekedési eszközökön, a megállókban, az aluljárókban és a játszótereken.

A lap az OTH adataira hivatkozva azt írta: a türelmi időszakhoz képest áprilistól jelentősen, ötödére csökkent a cigarettázókra, dohányfüstre panaszkodók száma.

A Népszabadság szerint feljelentésekből nincs hiány, sőt, egészen szokatlan esetek is akadnak: a baracskai bv-intézet börtönőrei például egy rabot "dobtak fel" sokadszori fegyelmi eljárás után az ÁNTSZ-nél, mert rendszeresen fittyet hányt a dohányzási tilalomra. A rabot a hatóság végül 30 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó