Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

Kevesebb pénzt a pártoknak!

Szerző: Gábor János, – 2010-06-22 06:47:56

A pártok támogatásának csökkentését kezdeményezi az idei évi költségvetés módosításáról hétfőn benyújtott javaslatában a fideszes Lázár János és a KDNP-s Harrach Péter. Az előterjesztés elfogadása több mint 220 millió forintot takarít meg a büdzsének. A pártok támogatásának 15 százalékos csökkentése az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett 29 pontos gazdasági akcióterv részét képezte. A két kormánypárti képviselő önálló indítványa szerint a büdzsében a Magyar Szocialista Párt kiadási előirányzata 655,9 millió forintra, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetségé 870,1 millió forintra, a Kereszténydemokrata Néppárté 213,4 millió forintra változik.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom 222,1 millió forintot, a Lehet Más a Politika 123,6 millió forintot kap.

Az országos listán mandátumot nem szerzett pártok közül a MIÉP - Jobbik a harmadik út kiadási előirányzata 15,8 millió forintra változik, az SZDSZ kiadási előirányzata 108,8 millió forint, a Magyar Demokrata Fórumé 116,2 millió forint.

A módosítás nem érinti a pártalapítványok támogatását.

Az indítvány elhagyni kezdeményezi a költségvetési törvényből azokat a passzusokat, amelynek alapján a pártok támogatására fordítható keretből az ott megnevezett pártok a 2010-ben a képviselői megbízatás megszűnésének napját magában foglaló hónap utolsó napjáig terjedően időarányosan részesülnek és a fel nem használt előirányzat új elosztására a kormány kap felhatalmazást.

Az előterjesztők kezdeményezték - a kihirdetését követő 8. napon hatályba lépő - törvény sürgős tárgyalását.

(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó