Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Kevesebb garázdaság, több felderített bűneset Kalocsán

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2016-03-07 08:37:14

A szervezeti teljesítményértékelés során a 2015. évi teljesítmény- céljaink megvalósulását, valamint a rendőrkapitányság 2015. évi teljesítményének összesített eredményét a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vezetése kiválóra értékelte. Alábbiakban a kaipitányság közleményét olvashatja!

hirdetés

hirdetés

Az ismertté vált bűncselekmények száma az előző évek csökkenésével ellentétben 2015-ben 27,2 %-kal emelkedett, amelynek egyetlen oka az előző évben befejezett, több mint 500 rendbeli csalás sorozat eredményes nyomozása volt.

 

Kiemelkedő eredménynek tekintjük, hogy a lakosságot irritáló, közterületi bűncselekmények körében a garázdaságok számát sikerült mérsékelni, egyben a nyomozás eredményességét közel 23 %-al javítani.

A regisztrált közterületen elkövetett kiemelt bűncselekmények száma a múlt év két eredményes kerékpár lopás-sorozat felderítésének eredményekét kismértékben nőtt, ezek mellett a kiemelt bűncselekmények száma közel harmadával csökkent.

A lopás miatt regisztrált bűncselekmények esetében a tavalyi évben 16%-os csökkenés történt.

A rablások számában is jelentős volt a változás. A 2013. évhez viszonyítva ezen bűncselekmények száma jelentősen, a tizedére csökkent. Munkatársaink eredményes munkáját mutatja, hogy e kategóriában az eltelt három évben minden elkövetőt felderítettünk és eljárás alá vontunk.

Nyomozáseredményességünk a 2015. évben jelentősen, 72,8 %-ra javult.

A hatékony közterületi rendőri jelenlét eredményeként a közterületen elkövetett bűncselekmények száma az utóbbi években folyamatosan csökkent, 2015-ben már nem érte el a 100-as értéket.

A Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén 2015-ben kevesebb személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt. Az előidéző főbb okok – az előző évekhez hasonlóan - továbbra is a gyorshajtás, az elsőbbségi jog meg nem adása és az irányváltás szabályainak megszegése.

A kapitányság munkatársai az elmúlt évben is folyamatosan végezték a kisebb települések rendőri ellenőrzését, amelyben jelentős szerepet töltöttek be a 12 településen tevékenyen jelenlévő polgárőr szervezetek is, akik stratégiai partnerként segítették a helységek közbiztonságának fenntartását, javítását.

Bűnmegelőzési és baleset-megelőzési tevékenységünk hatékonysága kiemelkedő.

A rendőrkapitányság közvetlen határszakasszal nem rendelkezik, azonban a mélységi ellenőrzési feladatokat az aktuális körülmények figyelembe vételével végrehajtottuk.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó