Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Kétszáz Malév-pilóta még mindig a fizetésére vár

Szerző: Bneu Edina, – 2012-08-13 08:17:47

A mai napig nem kapta meg a kétszáz volt Malév-pilóta a légitársaság csődje után elmaradt járandóságát - írta hétfői számában a Népszava.


A Malév volt pilótái – akik közül eddig hatvanan tudtak elhelyezkedni - pertársaságot hoztak létre és beadvánnyal fordultak a Munkaügyi Bírósághoz, illetve a Fővárosi Törvényszék gazdasági kollégiumához a jogszerűtlen felmondások miatt.

A jogszabályok szerint a felmondást követő három munkanapon belül meg kellett volna kapniuk a juttatásaikat, a felmondási időre járó fizetést, valamint a ki nem vett szabadság ellenértékét -  mondta a Népszavának Demeter Csaba, a Hunalpa Egyesület- Magyar Közforgalmú Pilóták Egyesülete alelnöke.

Vécsei Mihály, a Magyar Légiközlekedésért Egyesület (Malért) elnöke szerint még van esély egy új nemzeti légitársaság létrehozására, ehhez azonban elengedhetetlen lenne a kormány  együttműködése, illetve a határozott igen vagy nem kimondása valamelyik koncepció mellett.

Az új társaság 5-7 géppel indulhatna, először charterjáratokkal és rugalmasan alkalmazkodna a piaci igényekhez. Fokozatosan lehetne felfejleszteni a gépparkot és a járatszámokat, a célállomások számát.

(MTI)

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó