Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Két „németes” osztállyal indulhat a tanév Kertvárosban

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2016-04-23 11:50:00

Amint arról híreinkben hallhatott, az elmúlt héten írathatták be az iskoláskorba lépett óvodások szülei gyermekeiket az általuk választott általános iskolákba.

Hirdetés

Hirdetés

Oktatási intézményeink nem panaszkodtak a számokra és valamennyi, általunk megkeresett igazgató sikeresnek ítélte a beiskolázást.

Így a 2016/2017-es tanévben a Fényi Gyula Általános Iskola kertvárosi iskolájában 36 gyermekkel két német nemzetiségi nyelvoktató osztály indulhat, jelentette örömmel az intézményvezető Reiterné Fekete Magdolna, valamint 20 kisdiák koptatja majd az emelt matematika-óraszámmal induló osztály padjait. A vezető hangsúlyozta, hogy az osztályközösségek összeállításakor kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy az azonos óvodákból és csoportokból érkező gyermekek az egy osztályban kerüljenek.

Az angol nyelvoktatást hangsúlyozó belvárosi tagiskolában 19 fős elsős osztállyal kezdődhet a következő tanév, míg a Kalocsai Eperföldi Általános Iskolában 43 kisdiákkal indítanak két sporttagozatos osztályt – tájékoztatta rádiónkat András Marianna igazgató. A Nagyasszonyunk Katolikus Intézményt vezető Koczkás Emma Eszter nővér ugyancsak örül a beiskolázási mutatóknak – náluk ősszel két első osztály, egy ének-zene és egy matematika-tagozatos indul.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó