Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Kb. 10.000 forintot buknak havonta az EÜ-dolgozók!

Szerző: Gábor János, – 2012-02-08 11:53:57

Átlagosan tízezer forinttal kapnak kevesebbet az egészségügyben dolgozók februárban az év elejétől életbe lépett adóváltozások nyomán. A kötelező béremelést és bérkompenzációt az intézményeknek jogszabályi kötelességük kifizetni a dolgozóiknak, ennek azonban egyelőre nincsen meg a fedezete.



A Magyar Kórházszövetség számításai szerint a kötelező béremelés, bérminimum-juttatás, illetve a bérkompenzáció miatt az intézmények összesen több, mint tízmilliárdot buknak. Legalábbis egyelőre nem tudni, miből pótolná a kormány a kórházaknak ezt az összeget. Mivel nem kaptak erre fedezetet, de törvényi kötelességük kifizetni a dolgozókat a szövetség és az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete (EGVE) is a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyi államtitkárságához fordult.



Rácz Jenő, a Kórházszövetség elnöke lapunknak azt mondta: szinte intézményekre lebontva eljuttatták a Nefmi-hez, mennyi pénzt jelent mindez. „Nem csak az a kérdés, hogy honnan kapjuk meg ezt az összeget, hanem az is: miként. Ha ugyanis különjuttatásként, akkor fennáll a veszélye annak, hogy nem tud beépülni a rendszerbe, ugyanis nem biztos, hogy teljes és egységes lesz a kifizetés.”

További részletek a HVG oldalán!
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó