Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Kampánnyal veszi fel a drog-bokszkesztyűt Kalocsa

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2017-10-18 11:56:54

A napokban egy ismert közéleti hetilapban, illetve annak internetes felületén megjelent cikk nyomán ismét országos hírfolyamba került Kalocsa neve – bár ezúttal ennek kevésbé örülhet a város, mint amikor hungarikumaink, vagy rendezvényeink nyomán szólnak rólunk a hírek.

(fotó: 168ora.hu)

A szóban forgó cikkben a külváros „szegénytelep” aposztrofált részén, a Malomszög utcában szólítottak meg embereket, akiknek hozzátartozóik a helyben szerzett olcsó drogok leépülése miatt szenvednek.

A jelenséggel szemben, mint egy napokban történt elfogás is bizonyítja, igyekszik fellépni a rendőrség, azonban ők a sor végén állnak, vallja a helyi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum vezetője.

Bolvári Ferdinánd szerint a probléma gyökere a családok otthonaiban keresendő, ide próbálnak tematikus, megelőző tájékoztató kampánnyal eljutni, nyilatkozta felkeresésünkre, amelyben rádiónk is partner lesz.

A kalocsai "herbálos drogfogásról" készült rendőrségi videó

Bolvári Ferdinánd, a kalocsai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnöke hozzátette, hogy tavaly a Roma Közösségi Házban rendeztek-e témából fórumot, amelyen több felszólaló vehemensen kért rendőrségi fellépést az ügyben, a hivatalos vallomástételt közülük senki nem vállalata.

Bolvári nyomatékosította, hogy a legfontosabb, a fogyasztó közvetlen környezetének azonnali reagálása, ha baj van.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó