Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Kalocsaiakkal remekelt Ausztráliában a napelemes autó

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2015-10-27 12:45:06

Ez igen – kimagasló eredményt ért el a magyar napelemes autó. Az újonc hazai csapat kiváló eredményt futott Ausztráliában.” Így ütötte fel a Kecskeméti Főiskola „gamfos” diákjai és oktatói által fejlesztett napelemes autó nemzetközi megmérettetéséről szóló tudósítását az egyik vezető hazai hírportál.

hirdetés

hirdetés

A kenguruk földjén tartott, október 18-án indult World Solar Challenge versenyén, több ezer kilométeres távon kellett teljesítenie a világ legjobb egyetemeiből érkező csapatok járgányaiknak. Bár a versenyt a hollandok nyerték, a kecskeméti főiskolások a mezőny első negyedében, a hetedik helyen végeztek. A „rutinosak” mellett idén először benevezett kecskeméti csapatot kalocsai tagok is erősítették. Képviseletükben kérdeztük az ausztráliai versenytapasztalatokról Csupor Dániel végzős hallgatót.

(fotók: Megalux - Facebook)

Csupor Dániel, a napelemes autók világversenyén sikerrel debütáló kecskeméti GAMF csapatát erősítő kalocsai fiatal izgalmas részleteket árult el az Ausztrál megmérettetésről. A tehetséges hallgató bemutatja az általuk alkotott „Megalux” napelemes autót és annak versenytávon nyújtott teljesítményét.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó