Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Kalocsai tanárok is az iskola elé vonulnak?

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2016-03-28 20:47:41

Március 30-án a térképen jelölt iskoláknál lesz "tiltakozás az oktatás szabadságáért" reggel 8 és 9 között. Kalocsai helyszín is szerepel.

hirdetés

hirdetés


A térképet, amelyen bejelölték a "Tanítanék!" mozgalomhoz csatlakozó iskolákat, folyamatosan frissítették. Mint a hozzá csatolt megjegyzsében olvasható, nem az összes térképen látható iskola csatlakozott intézményileg, de ezekről a helyszínekről kaptak hírt arról, hogy lesz tiltakozás.



A Tanítanék Mozgalom közösségi oldalán emlékeztet, hogy március 23-án éjfélig adott határidőt a kormánynak, hogy válaszoljon: elfogadják-e azt a 12 pontot, amelyeket a Civil Közoktatási Platform dolgozott ki, és hajlandóak-e haladéktalanul tárgyalóasztalhoz ülni a CKP szakértői csoportjával, hiszen e pontok bevezetése elengedhetetlen ahhoz, hogy már a jövő tanévben nyugodtabb, a diákok és a tanárok számára jobb körülmények között kezdődjön el az iskola.

A határidő lejárt.

Mivel ma Magyarországon a sztrájktörvény anomáliái miatt sztrájkolni lehetetlen, a Tanítanék Mozgalom az ország összes iskoláját arra hívja, hogy együtt, közösen, polgári engedetlenséggel fejezzék ki: nem elégedettek az oktatási rendszerrel és azonnali változásokat követelünk. Március 30-a reggel 8 és 9 óra közötti időre polgári engedetlenségi akciót hirdettek, amelyhez Bács-Kiskunból eddig Kecskemétről, Jánoshalmáról, Kiskunmajsáról és Kalocsáról csatalokztak.

Az érseki városban a Szent István Gimnázium oktatói vonulhatnak az épület elé szerdán délelőtt.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Tojás milliókért?


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó