Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Kalocsai tag a thaiföldi Fizikai Diákolimpia magyar csapatában

Szerző: Vörös István, – 2011-08-05 13:16:00

Öt érmet szereztek magyar középiskolások a 42. Fizikai Diákolimpián Thaiföldön. A nemzetközi versenyre a budapesti központi szakkörön tréningezve készült föl a magyar csapat, melyben ott volt a kalocsai születésű Varga Ádám is, aki általános iskolai tanulmányainak végeztével Szegedre jelentkezett.


Három ezüst- és két bronzérmet szerzett a magyar csapat a 42.Nemzetközi Fizikai Diákolimpiánán - adta hírül a Fizinfo. Az idei versenyt július 10. és 18. között Thaiföld fővárosában, Bangkokban rendezték meg, ahol 84 országból 383 versenyző mérte össze tudását. A résztvevő országok közötti nem-hivatalos ponttáblázatban Magyarország a tizennyolcadik helyen végzett. A magyar csapat két csapatvezetővel (Honyek Gyula, ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola és Vankó Péter, BME, Fizikai Intézet) és egy megfigyelővel (Vigh Máté, ELTE, Fizikai Intézet) kiegészülve érkezett a megmérettetésre, ahol a következő egyéni eredmények születtek:

  • Szabó Attila 10. o. - ezüstérem (Leőwey Klára Gimnázium, Pécs, tanárai: Simon Péter, Kotek László)
  • Varga Ádám 12. o. - ezüstérem (Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium, Szeged, tanárai: Tóth Károly, Hilbert Margit, Sarlós Ferenc)
  • Börcsök Bence 12. o. - ezüstérem (Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium, Szeged, tanárai: Mező Tamás, Hilbert Margit, Sarlós Ferenc)
  • Jéhn Zoltán 12. o. - bronzérem (Babits Mihály Gyakorló Gimnázium, Pécs, tanárai: Koncz Károly, Kotek László)
  • Budai Ádám 12. o. - bronzérem (Földes Ferenc Gimnázium, Miskolc, tanárai: Bíró István, Zámborszky Ferenc)

A résztvevők Köszönetüket fejezik ki anyagi támogatásukért a Nemzeti Erőforrás Minisztériumnak, a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Részvénytársaságnak, valamint az ELTE és BME Fizikai Intézeteinek, melyek a válogatóversenyek és az edzőtábor során helyet és eszközöket biztosítottak a munkához.

Forrás: geniuszportal.hu

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó