Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Kalocsa még mindig a megyei munkanélküliségi top 3-ban

Szerző: Vörös István, – 2013-09-20 15:24:53

A júliusi főbb adatokhoz képest szinte semmi sem változott munkanélküliségi fronton augusztusban, Bács-Kiskun megyében.  Némileg ugyan az előző hónaphoz képest és egy év távlatában is csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma, a korábbi összesített rangsorok változatlanok, derült ki a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat megyei szervének adataiból.


A kép illusztráció!

Az augusztusi zárónapon 28360 munkanélkülit regisztráltak megyénkben, ami a júliusi számokhoz képest 561 fővel kevesebb. A munkanélküliségi százalékos mutatója augusztusban is Jánoshalma, Bácsalmás, valamint Kiskunmajsa járásban volt a legmagasabb, csakúgy, mint az előző hónapban, míg a legalacsonyabb a kiskunfélegyházi, kecskeméti és a tiszakécskei járásban.

Megyei viszonylatban a 4498 álláskereső pályakezdőt tartottak számon. A regisztrált álláskeresők létszámát tekintve augusztusban is Kecskemét, Baja és Kalocsa térsége szerepel az első három helyen, Kalocsa esetében ez 3088 fő munkanélkülit jelent. Közülük 1136-an több mint egy éve nem tudtak elhelyezkedni a munka világában, és 540 pályakezdő keresi a boldogulást Kalocsán.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó