Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Kalocsa, Kecel és Bátya kéz a kézben fesztiválozik

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2016-02-10 11:40:03

Míg egy kalocsai küldöttség Székelykeresztúron mutatja meg, miért érdemes télen disznótort tartani, addig egy másik csapat az idén negyedik alkalommal megrendezendő Budapesti Halfesztiválra viszi a város és a térség jó hírét.

hirdetés

hirdetés

A pénteken kezdődő, háromnapos forgatagnak otthont adó Millenáris Parkban Kalocsa a Bátyai Fokhagymások Egyesületének, valamint a keceli Natura Halászcsárda oldalán jelenik meg egy közös sátorban a fesztivál frekventált területén.

A bátyai egyesületet képviselő Varajti Gábor rádiónknak elmondta, hogy tavaly is ott voltak a fővárosi halünnepen, amikor is folyamatosan kígyózó sorok vártak a bátyai fokhagymával és kalocsai paprikával bolondított sült kárászra. Ezzel a fogással az idén is készülnek, sok más mellett.

Varajti Gábor, a térséget a Bátyai Fokhagymások Hagyományőrző Egyesületének képviseletében Budapesti Halfesztiválon népszerűsítő amatőr szakács azt is elárulta nekünk, hogyan fest majd a kalocsai, keceli és bátyai közös sátor megjelenése a fővárosi ünnepségen.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó