Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Kalocsa „fehér folt”, körülötte mindenütt telepített traffipaxok

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2015-12-20 10:17:01

Év végén lezárul a VÉDA Közúti Intelligens Kamerahálózat kiépítése – ezzel egy időben nyilvánosságra hozták a fix traffipaxok országos térképét, amelyen Kalocsa mondhatni „fehér folt” maradt.

hirdetés

hirdetés

Az érem másik oldala, hogy a város közvetlen szomszédságán túl szinte minden irányban telepített sebességmérőbe futhat a közlekedő.

Az országos térképet megnézhet a fenti képre, vagy IDE kattintva!

A 14 és félmilliárd forint uniós pénzből kiépített 365 kamerás rendszer 134 útszakaszon figyel. Bár a berendezések elvileg akár működhetnének is, a rendőrség arról biztosít, hogy kizárólag akkor élesítik a hálózatot, amikorra meggyőződtek arról, hogy az eszközök és az adatbázisok rendszerszinten összehangoltan műknek. Ennek átvizsgálása 2016 elején indul és több hónapig is eltarthat.

A police.hu portálon közöltek szerint az egyenruhás szerv két héttel az „élesítés előtt” tájékoztatni fogja erről a lakosságot.

A fix traffipaxokat listázó, országos térképről jól látszik, hogy Kalocsán és közvetlen környezetében nincsen telepített mérő, ugyanakkor a Baja-Kiskunhalas-Kiskőrös-Solt-Dunaföldvár-Szekszárd körön belül mindenütt figyel egy-egy traffipax.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó