Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Kalocsa a közfoglalkoztatás "megyei fellegvára"

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2015-06-06 10:17:21

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya hónapról hónapra közzéteszi egy tartalmas beszámoló formájában az interneten a megye munkaerő-piaci körképét. Lássuk, hogy mit mutatnak a ránk vonatkozó adatok!

Korábbi fotó (kalocsamegujul.hu)

A legfrissebb jelentés az áprilisi mutatókat dolgozza fel, amelynek tanulsága szerint a kalocsai járás a munkanélküliségi mutatók top 3-as listáján a harmadik helyen szerepel 2860 regisztrált álláskeresővel. Ettől magasabb értéket a megyében csak a bajai és a kecskeméti járás tudott produkálni. Öröm az ürömben, hogy a kalocsai térségre vonatkozó adat már 132 fővel alacsonyabb, mint volt az ezt megelőző hónapban volt. Érdekesség az álláskeresők korcsoport szerinti eloszlása, ugyanis a közel 3000 embernek mindössze az egy ötödét, azaz alig több mint ötszáz fiatalt tesz ki a 25 év alatti álláskeresők száma járásunkban.

Közfoglalkoztatás terén azonban átlag felettiek a Kalocsára vonatkozó számok. Még a bajai, sőt, a kecskeméti térségben sem dolgozik annyi közmunkás, mint Kalocsán. A kalocsai járás 1433 fős mutatója több mint másfélszerese a megyeszékhely térségének 881, illetve a bajai járás 907-es nyilvántartásának.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó