Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Jön az ebadó - új állatvédelmi törvény!

Szerző: Bneu Edina, – 2011-05-24 12:46:27

Az új állatvédelmi törvény szerint általános önkormányzati ebadót vezetnének be és emelnék az állatvédelmi bírságot.

 

Önkormányzati ebadó bevezetését, a kölyökkutyák kikötésének tiltását, az állatvédelmi bírság drasztikus emelését, a kutyák fülkorrekciós műtéteinek betiltását, valamint a veszélyesnek minősített ebek nem fajta, hanem viselkedés szerinti meghatározását tartalmazza egyebek mellett az állatvédelmi törvény, illetve az egyes állatvédelmi tárgyú kormányrendeletek módosításának hétfőn nyilvánosságra hozott tervezete.

A javaslat szerint - amely a kormany.hu oldalon elérhető - a jövőben az önkormányzatok évenkénti ebösszeírást végeznének. Mivel azonban az ebrendészet állami feladat, annak átruházása mellé forrást is kell biztosítani, ezért - a felelős állattartásra való nevelés, az állatok megbecsülésének javítása mellett - ezt célt is szolgálja az ebrendészeti hozzájárulás bevezetése.

Mentesülnének a díjfizetés alól azok a gazdák, akik ivartalaníttatják és chippel látják el a kutyájukat. Háztartásonként egy kutya után pedig kérelmezhető az önkormányzatnál a fizetési kötelezettség alóli felmentés.

A tervezet szerint a menhelyről hazavitt kutyák után sem kell hozzájárulást fizetni, mely az örökbefogadás gyakoribbá válását eredményezheti.

(MTI)

 

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó