Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

Jön a Queen-koncertfilm!

Szerző: Lukács Kata, – 2012-08-25 07:36:34

A magyar rendezők profi nyugati, a Queen viszont profi keleti filmen akarta látni a zenekar 1986-os budapesti koncertjét. Akik nem akarták, hogy a zenekar a Népstadionban lépjen fel, már akkor is bombafenyegetőzéssel játszadoztak, akik hittek benne, elkapkodták a 76 ezer belépőt. Baljós előjelek, használhatatlannak tűnő üzleti terv, hókusz-pókusz és frenetikus siker. A profizmus működött az egyik oldalon, de a szocialista összeköttetések rejtélyes rendszere sem mondott csődön a másikon. A 16 legjobb magyar operatőr munkájával megörökített koncertfilm szeptember 20-án jelenik meg Hungarian Rhapsody (Magyar rapszódia) címmel.


                               


A Queen 1986-os legendás budapesti fellépését bemutató film egyszer már megjelent videókazettán, de szeptember 20-ától először lesz látható és hallható a teljes, technikaialg kifogástalan anyag.


                         

A Hungarian Rhapsody című film egy olyan eseményt dokumentál, amelynek létrejöttében kevesen hittek. Hegedüs László, a Multimedia igazgatója kitalálta, J.Hidasy Eleonóra meg még néhány fanatikus csatlakozott, és mire eljött a nagy nap - július 27. - nemcsak a Queen lépett a Népstadion színpadára, hanem a 16 legjobb magyar operatőr is, hogy Zsombolyai János irányításával rögzítse a Varázslatot. 

                                                                                                                           (hvg.hu)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó