Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

Jay-Z megmondta a frankót!

Szerző: Gábor János, – 2010-02-21 17:04:03

A világ leggazdagabb rappere a BBC-nek adott interjújában kifejtette, hogy szerinte hogyan lehetne újra lábra állítani a több sebből vérző zeneipart. Jay-Z elgondolkodtató dolgokat mondott...



A lemezkiadás ugye nemcsak itthoni, hanem világviszonylatban is komoly gondokkal küszködik, főleg az illegális internetes letöltések miatt. Jay-Z, a szakma egyik legnagyobb ásza azonban tudja, hogyan lehetne megmenteni a kiadókat: szerinte azoknak kevesebb előadóval kellene foglalkozniuk, akikre így sokkal több idejük jutna, csak így tudnák átélni a mostani, rendkívül kritikus időszakot.

A zseniális zenész és producer tudja kivel nyúl a tutiba - duett Alicia Keys-szel:



”Ma már korántsem adnak el annyi lemezt, mint régen, de a lemezkiadóknak ma is ugyanúgy fizetniük kell a számlákat, holott egyre kevesebb a bevételük. Szóval okosabbnak kell lenniük. Emlékszem az első évre, amikor a Def Jam kiadónál voltam és 56 zenészt indítottunk el. Ma nincs 56 jó előadó a világon, pedig a Def Jam csak egyetlen cég volt, ami a művészekkel foglalkozott. Egy vállalat ma nagyjából 80 előadót foglalkoztat, ez túl sok” - mondta a BBC-nek Jay-Z.

Juhász Gergely - music.hu
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó