Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Január elseje óta füstölöghetnek a füstölők

Szerző: Vörös István, – 2012-01-09 12:18:40

Január 1-jétől életbe lépett az Országgyűlés által elfogadott, nemdohányzók védelmében hozott törvény, mely megszabja többek között közintézmények és vendéglátóhelyek számára, hogy milyen körülmények között engedélyezhetik a dohányzást. Réfy Anita, a szabályok betartását ellenőrző népegészségügyi kormányhivatal kalocsai kirendeltségének járványügyi felügyelője rádiónknak elmondta, hogy március 31-ig nem büntetnek, április 1-jétől viszont szankcionálnak, ha szabálysértéssel találkoznak.


A képek illusztrációk!

A vendéglátó egységet üzemeltetők képviseletében Németh Józsefet, a Magyar Gasztronómiai Szövetség Vendéglátós és Hagyományőrző Bizottságának elnökét, az egyik kalocsai kávézó tulajdonosát kérdeztük arról, hogy fogadta a szakma a rájuk vonatkozó kötelezettségeket.



Balaton Tamás, egy kalocsai bisztró üzletvezetője reménykedik benne, hogy a forgalomra nem lesz rossz hatással a beltéri dohányzás tiltása, azonban szükségesnek véli egy kültéri szekció kialakítását a füstölő vendégek számára, ami jelentős anyagi megterhelést jelenthet.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó