Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

Jamiroquai és Chemical Brothers a Soundon!

Szerző: Gábor János, – 2010-03-09 12:42:48

A Chemical Brothers és a Jamiroquai is fellép az idei Balaton Sound fesztiválon, amelyet július 8. és 11. között rendeznek meg Zamárdiban - közölték a szervezők. Tavalyi rendkívül sikeres fellépése után visszatér Zamárdiba Sven Väth, a legnépszerűbb német techno dj, aki több mint tíz évvel ezelőtt indította el legendás ibizai party sorozatát. Az idén a tizedik szezonjánál tartó In The Mix sorozat kapcsán újra világkörüli turnéra indul. Szintén jelezte már fellépését az idei Balaton Soundon a Berlin Calling című kultfilm főszereplőjeként híressé vált Paul Kalkbrenner. A sokoldalú, de elsősorban a techno műfajában alkotó német dj tavaszi-nyári bulijaira már a legtöbb helyszínen az összes jegyet eladták.



A brit elektronikus zene élő legendája, a Chemical Brothers 1995 óta hat stúdióalbumot, két válogatáslemezt, és egy dj mix albumot adott ki, ezek közül az Exit Planet Dustot (1995), a Dig Your Own Hole-t (1997) és a Surrendert (1999) már klasszikusként tartják számon.

A csapatot alkotó Tom Rowlands és Ed Simons nem csak a stúdiómunka mestere; vetítésekkel, lézerfényekkel és stroboszkópokkal fűszerezett koncertjeiken több tízezres tömeg tombol a legnagyobb külföldi fesztiválokon. A Chemical Brothers háromévente jár Magyarországra: 2004-ben a mogyoródi Gluglu fesztiválon, 2007-ben pedig a Sziget fesztiválon lépett fel.


Idén a Balaton Sound sztárfellépője lesz a Jamiroquai, az acid-jazz mozgalom legfontosabb követe is. A Chemical Brothers-szel egy évben, 1992-ben indult, szintén brit csapat a frontember, Jay Kay vezetésével már több mint 35 millió albumot adott el, és olyan megaslágerekkel hívta fel magára a világ figyelmét, mint a Deeper Underground, a Cosmic Girl vagy a Virtual Insanity. Jay Kay nemrég jelentette be a zenekar több mint félmillió rajongót tömörítő Facebook oldalán, hogy öt év szünet után hamarosan elkészül a hetedik Jamiroquai stúdióalbum, így júliusban a Balaton Sound közönsége az elsők között hallhatja az új dalokat.


Rajtuk kívül jelen lesz Zamárdiban a német dancemester, Paul van Dyk is, akit a trance műfaj úttörőjeként emlegetnek. A lemezlovas Reflections című lemezét 2003-ban Grammy-díjra jelölték, legutóbbi, In Between című albumával szintén meghódította a dance világát.

A zamárdi Balaton Sound fesztivált először 2007-ben rendezték meg; tavaly 150 dj és zenekar lépett fel a rendezvényen. Az idei programra kedvezményes árú jegyek március 31-ig válthatók.

(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó