Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Itthon tartották úszóink a kupát

Szerző: Mike Szilvia, – 2013-10-11 13:54:11

A Kalocsa környéki Környezetvédelmi Egyesület és városunk Úszó és Vízilabda Egyesülete október 6-án 12. alkalommal rendezte meg a Környezetvédelmi Kupát.

A 6 résztvevő város közül a rendező kalocsai, a bajai és a szekszárdi csapat végig szoros harcot vívtak egymással az egyesületek közötti versengésben. Végül 5 pontos előnnyel itthon tartottuk a kupát. A 4x50 méteres fiú vegyes váltó kivételével minden váltó kategóriát megnyertek a kalocsai úszok. Az említett osztályban a Bajai SSC állhatott a dobogó legfelső fokára.

Busa Attila tanítványai közül Ferenczi Anna minden számban, ahol indult, első lett. Mell-, pillangó- és gyorsúszásban sem talált legyőzőre. Ugyanilyen teljesítménnyel büszkélkedhet a mindössze 8 éves Lakatos Bence is. Ugyanezen úszásnemekben 3 aranyérmet szerzett hazai vizeken. .

A 14 éves Fekete Mátyás mellúszásban második, pillangóban és gyorsúszásban pedig harmadik lett. A 11 évesek között Tóth Ernák mellúszásban első, gyorsban és pillangóúszásban pedig ezüstérmet szerzett. A 2000-es születésű gyerekek között pedig a kalocsai Horváth Bendegúz a mellúszás bajnokaként állhatott a dobogó legfelső fokára.

Fekete Péter, aki mindössze 12 éves, mellúszásban első, gyorsúszásban harmadik lett. Rusenkó Lucának mellúszásból ezüst, pillangóból pedig bronzérmet sikerült bezsebelnie. Matos Balázs két úszásnemben indult és egyikben sem engedett! Pillangó- és mellúszásban is első helyen végzett.

Réfy Sarolta a "2000-esek" között a mellúszás bajnoka lett, míg Tóth Mikolt két ezüstéremmel is gazdagodhatott. Az egyiket gyors- a másikat pillangóúszásban zsebelte be.

Az edző, Busa Attila lányai közül Barbara mellúszásban és gyorsúszásban állhatott fel a dobogó harmadik fokára, míg Dóra pillangószúsban lett bronzérmes.

A Kalocsai Úszó és Vízilabda Egyesület népes csapatából Horváth Zsombor mellúszásban, Katona Petra pedig pillangóban lett második.



Pontverseny:

I.  Kalocsa 219 pont

II. Szekszárd 214 pont

III. Baja 201 pont

IV. Kiskunfélegyháza 161 pont

V. Csondrád 73 pont

VI. Dabas 45 pont

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó