Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Itthon is levetetik a polcokról a tiltólistás cseh italokat

Szerző: Bneu Edina, – 2012-09-22 10:37:57

A Nemzeti Élelmiszerlán-biztonsági Hivatal (Nébih) ismételten felhívta a magyar fogyasztókat és forgalmazókat, hogy a cseh hatóságok tiltólistáján szereplő alkoholokat ne forgalmazzák és vásárolják.



Az élelmiszerbiztonsági hatóság azt kérte a forgalmazóktól, hogy a cseh hatóság exportot tiltó határozatában foglalt szeszes italokat - az adott tétel megfelelősségének bizonyításáig - a forgalomból vonják ki.
A Nébih felidézte, hogy a cseh élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság megtiltotta a Csehországban előállított 20 térfogat-százalékú vagy azt meghaladó szeszes italok forgalmazását, valamint exportját.
Erre tekintettel a Nébih felhívja valamennyi szeszesitalt forgalmazó cég figyelmét arra, hogy a cseh hatóság forgalmazást tiltó listáját folyamatosan kövesse nyomon. Az abban szereplő termékeket felelős forgalmazóként vonja ki a forgalomból.
A hatóság ismételten kéri a forgalmazókat és a fogyasztókat is, ha gyanús terméket észlelnek, jelentsék az a Nébihnek, a hivatal zöldszámán, a 06-80-263-244-es telefon számon. A Nébih felhívja a fogyasztók figyelmét is arra, hogy kellő körültekintéssel kizárólag legális forrásból, megbízható helyről származó termékeket fogyasszanak - olvasható a közleményben.
(MTI)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó