Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

Itt van Ron Wood másik arca!

Szerző: Németh István, – 2014-11-12 15:48:04

Nem ritkaság, hogy zenészek, színészek és egyéb szórakoztatóipari napszámosok a képművészet területén is megcsillantják tehetségüket, bár a nagyérdemű gyakran szkeptikus és üzleti fogást vagy promóciós agyafúrtságot gyanít a celebek kiállításai mögött. Ronnie Wood, a Rolling Stones legfiatalabb tagja azonban nemcsak gitárosként, hanem képzőművészként is régi motoros.

Több évtizede készít rajzokat, festményeket és szitanyomatokat.

1975-ben csatlakozott a Stones-hoz, de még a 80-as években is több bevételt jelentettek számára a galériák eladásai, mint a zenekari turnék és a lemezeladások.

A Wood-ot képviselő londoni galéria műtermet tart fenn számára az elegáns Mayfair negyedben, a zenész pedig gyakran fest ott, ha éppen nem alszik vagy snookerezik.

Wood azt sem rejti véka alá, hogy korábban drogfüggőként élt és az alkohollal is hosszú időn át gyűlt meg a baja, de több elvonókúra után, már évek óta nem nyúl semmilyen tudatmódosítóhoz, és ebben nagy segítségére van az alkotás. Munkáit a konzervatív sajtó és a még a fanyalgó kritikusok is elismeréssel említik.

Festményei átlagosan  300.000 fontért, azaz 120 millió forintért kelnek el. Úgy véli, az elvonónál sokkal hatékonyabb terápia, ha problémáival a vásznon küzd meg, a kép születésének folyamata jelenti számára az örömet és a gyógyírt. Képzőművészi népszerűségéből ítélve, sebei mellett a zsebei is "gyógyulnak", de azokban sem kívánunk turkálni. 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó