Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Íme, megyénk legjobb pálinkái

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2015-10-09 11:04:23

A „Megye Bora” verseny után idén először a megye pálinkái is ringbe szállhattak a Kecelen megrendezett Kárpát-medencei Pálinka- és Párlatverseny részeként ezúttal Bács-Kiskun megye legjobb szőlő- és gyümölcspálinkáját is kiválasztották.

hirdetés

hirdetés

A megmérettetésre 5 országból küldtek be 284 párlatot. A szakmai és társadalmi zsűri által legmagasabb pontszámmal díjazott, és aranyminősítést szerzett 8 párlat közül kellett a zsűrinek vakon kiválasztania a megye legtökéletesebb gyümölcs- és szőlő pálinkáját.

Idén Bács-Kiskun megye legjobb gyümölcspálinkája a Madarasi barackpálinka lett, a legjobb szőlőpálinka címet pedig a Kunság-Szesz Zrt. Mátyás Irsai Olivér szőlőpálinkája nyerte. E két párlat egy éven át viselheti a „Megye Pálinkája” kitüntető címet.

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke a díjak ünnepélyes átadása után elmondta, hogy örül, hogy végre divat lett a kulturált pálinkafogyasztás, családi és munkahelyi rendezvényeken, baráti összejöveteleken egyre gyakrabban kerül az asztalra jó minőségű pálinka.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó