Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

Ilyen volt Kylie budapesti koncertje

Szerző: Quart, forrás: quart.hu – 2014-10-21 13:55:04

Az alig két hete kezdődött Kiss Me Once turné lenyűgözte a rajongókat. A divatikon-popdíva szombat este Budapesten koncertezett.



Ahogy azt már az ausztrál énekesnőtől megszokhattuk, rendkívül látványos show-t állított össze, hatalmas színpadon, kivetítőkkel, díszletekkel és technikai újításokkal. A felszerelés mennyiségét jól mutatja, hogy három kosaras darura és öt targoncára volt szükség az építés és a bontás alatt. Csak a színpad fölé 45 tonnányi felszerelést függesztettek.

21 dal szerepelt a műsorban, melyet 7 különböző szettben adott elő. A fellépőruhákat olyan divatdiktátorok tervezték a showhoz, mint Jean-Paul Gaultier, Dolce & Gabbana és Julian Macdonals.

Amatőr felvétel a pesti koncert nyitányából

A műsor nem teljesen egyezett a turné korábbi állomásaival. Néhány dal kimaradt - köztük az In Your Eyes -, de volt helyette szelfizés a rajongókkal a színpadon és Happy Birthday éneklés a magyar szülinaposnak.

Négy kamera vette a koncertet csak a kivetítő miatt. A hat fős kísérőzenekar mellett három vokalista és 16 táncos működött közre a koncerten. Mindent magukkal hurcolnak a legapróbb kiegészítőkig, hogy garantáltan ugyanazt az élményt nyújthassák minden városban. Éppen ezért a felszerelést közel 20 kamion, 7 busz és 4 teherautó szállítja a turnén. Ezek közül egy, a gardrób, ami csak ruhákkal és cipőkkel van megpakolva.

A rengeteg vetítés mellett volt még ködgép, lézer, stroboszkóp és konfetti-ágyú is.

A látványhoz egy majdnem 800 nm színpadon álló állványzat tartozik, amelyet hol a háttértáncosok használtak, hol pillanatok alatt díszletet váltottak rajta. A színpad teljes szélességében volt vetítés, amihez további négy, térben mozgatható képernyő is tartozott még.

A 46 éves Kylie remek formában van és különleges kérései sem voltak. Csupán két kanapét, székeket, egy dohányzóasztalt, egy nagy tükröt, hangulatvilágítást és szélessávú internetet kért az öltözőjébe.

Énekesnői karrierje közel három évtizede töretlen, eddig 70 millió albumot adott el világszerte. 2005-ben mellrákot diagnosztizáltak nála, megműtötték és nemsokkal később vissza is tért a színpadra.

Az európai turné Liverpoolban indult és 16 országot érintve 31 koncertet ad Kylie Minogue. Zürichben zárja az évet, aztán kis pihenő után folytatja a turnézást otthon, Ausztráliában.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó