Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Így festene a város: látványtervekkel a \"Kalocsa Szíve\" program

Szerző: Vörös István, – 2012-05-04 15:56:34

A héten mutatták be a Kalocsa Szíve településfejlesztési programot a városatyák és az érdeklődők számára. A kétmilliárd forintos keretből megvalósuló beruházás-sorozat irányított turisztikai attrakció-fejlesztést céloz meg, amelynek alappillérjei közé tartozik az egyházi értékek, a gasztronómia és a hagyományok ápolása, valamint azok vonzó bemutatása a Kalocsára érkező turisták számára. A részleteket Marton Balázs, a Városfejlesztési Kft. ügyvezetője ismertette.




Marton Balázs a Kalocsai Szíve projekt kapcsán arról is beszámolt, milyen átalakítások várhatóak a város egyházi életnek központjában, a Szentháromság tér, az Asztrik tér és az Érsekkert környezetében.


Ilyen lenne az Érsekkert utca (fent) és az Asztrik tér (lent)...


A Kalocsai Érseki Hivatal pénteki közleménye értelmében a város érdekében közösen indulnak a Kalocsa Szíve program pályázatán az önkormányzattal, és a megpályázható pénz összegének mintegy egynegyede illetné sikeres elbírálás esetén az érsekség beruházását, vagyis a Múzeum felújítását. A város projektelemeibe az érsekségnek nincs beleszólása, az Önkormányzat önmaga tervezi azokat. Az Érsekkert telekkönyvileg az érsekségé, de használatra még a múlt században átadta a városnak, közölte a hivatal.

... az érsekkerti szökőkút környezete az "új Platánnal"

A témával részletesen is foglalkozunk jövő vasárnapi "Turmix" című magazinműsorunkban. További képekért pedig kattints IDE!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó