Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu
Tízből egy magyar felnőtt figyel az egészséges táplálkozásra - derül ki a GfK Hungária kutatásából. A felmérés adatai szerint az étellel szembeni legnagyobb elvárás, hogy hamar elkészüljön és ízletes legyen.
A GfK Hungária idén újra vizsgálta a magyarországi étkezési szokásokat. Minden második magyar napjában háromszor, minden harmadik magyar ember pedig négyszer, vagy annál is többször étkezik saját bevallása szerint. Ezek szerint egyre terjed a köztes étkezések gyakorlata.
A felnőttek 71 százaléka úgy nyilatkozott, hogy rendszeresen étkezik; így 29 százalékra tehetők azok aránya, akik ,,inkább rendszertelenül esznek\'\'. A fő étkezések közül legfontosabbnak továbbra is az ebédet tartja a többség, 69 százalék minden nap meleget ebédel.
Csak tíz százalék figyel arra tudatosan, hogy az étkezés egyben egészséges is legyen - közölte Dörnyei Otília, a GfK Hungária ügyfélkapcsolati igazgatója. Ez az arány 1992-ben volt a legmagasabb.
Minden második megkérdezett úgy véli, hogy teljesen normálisan étkezik. Azok aránya, akik azt eszik, ami ízlik nekik, a legfrissebb mérések szerint 34 százalékon áll.
Mindössze tízből egy válaszadó figyel oda arra, hogy olyan ételeket fogyasszon, melyek segítségére vannak testsúlya megtartásában, illetve az ideális testsúly elérésében. A megkérdezettek 28 néha figyel erre oda, 20 százalék ritkán, 42 százalék soha nem figyel arra, hogy testsúlyára hogyan hat az elfogyasztott étel.
A legfontosabb érvek egy étel mellett: hamar elkészüljön, egészséges legyen, ízletes legyen.. Tízből hatan semmi kivetnivalót nem látnak a félkész ételekben, s az élelmiszeripari termékekbe kerülő kémiai anyagok miatti aggódást is túlzónak érzik.
A főzést tízből négyen tartják nyűgnek, míg tízből hatan szívesen készítik el saját étküket.
(Inforadio.hu)
A sípszó után hagyjon üzenetet!