Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Idén is díjazzák az \"aranyanyukat\"

Szerző: Korsós Éva, – 2013-09-03 05:23:16

Ebben az évben is várják a szavazatokat az Aranyanyu Díjra, amellyel az egészségügyben és oktatásban dolgozó nők munkáját ismerik el.



 A Richter Gedeon Nyrt. és Rácz Zsuzsa író által 2011-ben alapított díjat és az azzal járó 200 ezer forintos pénzjutalmat idén is hat nő veheti majd át. Az ajánlásokat pedagógus, orvos vagy egészségügyi szakdolgozó kategóriában várják a www.aranyanyu.hu honlapon október 2-ig - adták hírül közleményben hétfőn a szervezők.
   
Az érdeklődőknek egy személyes történetben kell bemutatniuk a jelölt orvost, pedagógust vagy egészségügyi szakdolgozót. A beérkezett jelölésekből kategóriánként négy, összesen tizenkét döntős Aranyanyut választanak ki, a jelöltekről portréfilm készül, ennek alapján internetes szavazással a közönség dönthet arról, kik kapják meg az elismerést. Emellett egy hattagú zsűri is minden kategóriában kiválaszt egy nyertest, így összesen hatan vehetik át az Aranyanyu Díjat.
   
A kezdeményezés célja a nők önbecsülésének és társadalmi megbecsültségének növelése. Az elmúlt két évben az ország minden részéről több száz nőre csaknem ezer jelölés érkezett és az internetes szavazásokon több mint 160 ezren voksoltak a döntősökre. A kezdeményezés elindulása óta 15 pedagógus és egészségügyben dolgozó nő vehette át a díjat, köztük meseregényeket író magyartanár, daganatos betegekkel foglalkozó szakápoló, szívbetegek életkedvét visszaadó gyógytornász, árván maradt féltestvérét egyedül nevelő sebészeti asszisztens, mellrákot legyőző orvos, valamint egy diákjának jótékonysági rendezvényt szervező tanár.
   
A zsűrit Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, Dobó Kata színésznő, Gyarmati Andrea gyermekorvos, Kriston Andrea, a Kriston Intim Torna módszer kidolgozója, Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó és Rácz Zsuzsa, a Terézanyu-könyvek szerzője alkotja.

(MTI)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó