Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Hummeres gázolás: Pintér kitüntette a rejtőzködő segítőt

Szerző: Korsós Éva, – 2012-12-28 08:37:55

Bátorságért Érdemjellel tüntették ki csütörtökön a makói Móra Ferencet, aki az apátfalvi rendőrgázolásnál segített megfékezni a hummeres sofőrt - írja a delmagyar.hu. Az elismerést civilek csak kivételes esetben kapják meg.

Móra Ferenc a Teve utcai rendőrpalotában vette át a Bátorságért Érdemjelet - közölte a delmagyar.hu.

A makói férfi civilként segített a rendőröknek két hónapja az apátfalvi gázolásnál. Az inkognitóját mostanáig őrző férfi teljesen véletlenül keveredett az ügybe: épp a barátaihoz ment Aradra, amikor útközben, Apátfalván felfigyelt arra, hogy egy elgázolt motoros rendőr fekszik az úttesten, egy társa pedig a Hummer sofőrjét igyekszik rávenni, szálljon ki az autójából.

Akkor futott oda, amikor a szituáció élessé vált, azaz a vezető késsel hadonászva rúgta ki a terepjáró ajtaját, majd dulakodni kezdett az egyenruhással, és a pisztolyát is megszerezte. Móra Ferenc volt az, aki a fegyvert kiütötte a kezéből. Megfékezni és megbilincselni csak hosszas küzdelem árán, a rendőrrel együtt sikerült a gázolót.

A Pintér Sándor belügyminiszter aláírásával hitelesített címeres oklevélen az áll: kiemelkedő helytállása, bátor magatartása elismeréséül kapta a kitüntetést. Ezt általában hivatásos rendőrök, tűzoltók szokták megkapni, civilek csak kivételes esetben.

(hvg.hu)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó