Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

Hoppá! Jön az első unortodox popalbum

Szerző: Lukács Kata, – 2012-10-26 14:27:51

Ezúttal egy popsztár irigyelte meg az elviselhetetlenül sok, ortodox módon készült albumot.

Bruno Mars új dalt jelentetett meg Locked Out of Heaven címen, mely a várva-várt második album, az Unorthodox Jukebox felvezetője. Október 20-án belépett a Saturday Night Live vendégeinek illusztris csapatába, ahol olyan nevek találhatók, mint Mick Jagger, Justin Timberlake vagy Elton John. Mars nem csak két fantasztikus előadással lepte meg a show nézőinek millióit, de megcsillogtatta komikus vénáját is.




Mars 13-szoros Grammy-díj jelölt, több mint 45 millió kislemezt adott el világszerte, és több mint egymilliárdos nézettséggel büszkélkedhet a YouTube-on. Debütáló albuma, a Doo-Wops & Hooligans 2010. októberi megjelenése óta 39-szeres platina lett világszerte. Az album, melyet a Rolling Stone "az év legjobb pop-debütálásának" nevezett, tartalmazta a 12-szeres platina kasszasiker kislemezt, a Just the Way You Are-t, mely Grammy-t is nyert. 2011-ben a Time Magazine beválasztotta a világ  100 legbefolyásosabb embere közé.

A 10 dalt tartalmazó Unorthodox Jukebox december 11-én jelenik meg. Mars és dalszerző team-je, a The Smeezingtons olyan nehézsúlyú producerekkel álltak össze, mint Jeff Bhasker, Mark Ronson és Diplo.

Az énekes-dalszerző-producer-zenész multitalentum zenész-családban látta meg a napvilágot Honolulu-ban, Hawaii-n. Édesapja, a Brooklynból származó latin ütőhangszeres egy Vegas-i stílusú revüt szervezett, melyben egész családja részt vett. Az akkor 4  éves Bruno figyelte családtagjait, amint Motown slágereket adnak elő lelkes közönség előtt Waikiki Beach-en. Hamarosan ő lett a világ legfiatalabb Elvis imitátora, és csatlakozott családjához az előadásokon.

Mars 2010 nyarának két masszív világslágerében, Travie McCoy Billionaire-jében és B.o.B Nothin’ On You-jában debütált. Majd következett a Doo-Wops & Hooligans album, melynek nemzetközi sikere után felkérték őt az It Will Rain megírására, a The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1 filmzenealbumra. Ez volt a 11. Top 10 slágere.

(hvg.hu)

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó