Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Home, sweet home: második szezonját zárta a Korona Part

Szerző: Gábor János, – 2011-08-23 11:01:44

A Kalocsai Néplapban e héten megjelenő cikk:

Több ezren fordultak meg a rádió nyári rezidenciáján


A Korona FM100 formabontó ötlete nyomán már a második nyáron szórakozhatott, strandolhatott, sportolhatott több ezer vendég a Szelidi-tó nagystrandján, a Korona Parton. A rádióállomás költözése sokak megítélése szerint felpezsdítette az ottani életet, és eredeti ötleteivel, retrofesztiváljaival új kapukat nyitott a vendéglátás területén.  A vezetőknek a következő szezonra még sok új tervük van; nem kizárt a több napos rendezvénysorozatok megszervezése sem – erről azonban még csak bizalmasan súgnak össze, hiszen annyi mindenen múlik még. Lehetetlen viszont nincs. Erre ékes bizonyíték a csillogó, éjszakai kivilágításával fáklyaként ragyogó helyszín, amelyet lelkes strandolók, hazai illetve külföldi turisták vettek birtokba, és a régióban a megszokásoknak talán túlságosan rabjává válók is elkezdték magukénak érezni.


A Part mindenkié. Így is tervezték – olyan impozáns, szolidan elegáns és egyszerre barátságos helyszínnek, amely a változatos programjaival, utolérhetetlen panorámájával minden rádióhallgatót és nyaralót megfoghat 0-100 éves korig.



A saját programokon túl a régió rendezvényeit, és fontosabb országos fesztiválokat is támogató FM100 túlnyúlt a Szelidi-tavon, így kerülhetett közelebbi kapcsolatba a nyár során Lovasi Andrással, a Heaven Street Sevennel, a Szabó Balázs Banddel, aztán az I. Retrofesztivál kapcsán az EFOTT-tal és Dévényi Tibi bácsival, majd a későbbi nagy bulikon Csepregi Évával és Sipos F. Tamással is, akik már saját vendégeik voltak. 



A retrofesztiválokon több ezren szórakoztak, aztán sokan pihenték ki ugyanezen a partszakaszon a hosszú éjszakák fáradalmait, vagy laktak jól a változatos „gasztrohétvégéken”, és ütötték a bőrt a strandröplabdapályán.



A Korona Part már második szezonjának végére nélkülözhetetlen elemévé vált a Szelidi-tó idegenforgalmának, és a visszajelzések alapján komoly hiányérzetet hagy maga után a szezonvégi zárással. Ez a nyár is véget ér egyszer, de a Korona FM100 persze nem áll meg, folytatja menetelését az őszi időszakban is, újra a kalocsai a látványstúdióban, és persze készül 2012 nyarára, amikorra a nagy sikereken és támogatottságon felbuzdulva még nagyobb szabású terveket szövöget. A rádió stábja köszöni azoknak a sokaknak, akikkel együtt tölthette a nyarat, és ahogy a szlogen is mondja: Korona Part - (jövő nyáron újra) együtt vagyunk!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó