Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Csaknem 200-an indultak a III. Betavéd Kupán

Szerző: Gábor János, – 2011-08-23 10:46:39

A Kalocsai Néplapban e héten megjelenő cikk:

Hintók, lovas kocsik, hátasok nagyszabású versenyével ünnepelték augusztus 20-át




Lovas nemzet állami ünnepéhez lovas verseny dukál, így augusztus 20-án már harmadik alkalommal szervezték meg a Betavéd Kupa szelidi fordulóját. Hagyományőrzés, versenyszellem - különlegesebbnél különlegesebb hintók, lovak és profi hajtóik mérték össze tudásukat, és még ha barátokként köszöntötték is egymást a résztvevők a megmérettetések kezdetén, a figyelmes szemlélő számára nyilvánvalóvá vált, hogy van tétje a napnak. Mindenkiben dolgozik ugyanis az egészséges rivalizálás, ami kisebb feszültséget, enyhe „vizsgadrukkot” okoz a rajtnál.



A lovas birtokká átalakult helyszínen szabályos akadálypályát építettek fel a szervezők, centiméteres pontossággal felállítva azokat a kapukat, amelyeken meghatározott sorrendben, „csont nélkül” kellett áthaladniuk a versenyzőknek, persze, a lehető legnagyobb iramban, mivel a hasonlóan kiváló képességű csapatok között gyakran csak századmásodpercek döntik el a helyezéseket. Az egyes fordulókban hajszálnyi időkülönbség választotta el egymástól a dobogósokat.

Kategóriák, és nyerteseik:
Egyes fogat, akadályhajtás: Romsits Zsolt
Egyes fogat, vadászhajtás: Ignácz Attila
Kettes fogat, akadályhajtás: Korsós Ferenc
Kettes fogat, vadászhajtás: Nánai Zoltán
Felnőtt póni, akadályhajtás: Posztobányi Sándor
Felnőtt póni, vadászhajtás: Nánai Zoltán
Hintó akadályhajtás: Fritz József
Hintó vadászhajtás: Ludányi Albert
Gyermek kategória, póni fogat: Malomsoki Márk



Zárásként sor került a Betavéd ügyességi hajtásra is, amelyért minden évben vándorkupa jár, és változó, kötött programot kell teljesíteni, egyféle gálaműsorként, a közönség szórakoztatására. Az idei fordulóban a segédhajtót dolgoztatták meg, hiszen egy zárt kapun kellett átengednie a kocsiját, és az egyik ellenőrzőpontnál még egy pohár sört is fel kellett hajtania. Idén a Posztobányi Sándor vezette fogat vihette el a vándorkupát.



A látványos versenyek izgalmát a díjazottak és a közönség a Clippers Rockabilly Zenekar és a New Generation koncertjeivel vezette le. A két csapat káprázatos mutatvánnyal készült a rendezvényre, hiszen amikor váltották egymást a színpadon, szabályos „átfedésben” játszottak. Aki nem volt ott, képzeljen el egy színpadot, amin két dobfelszerelés mögött két dobos diktálja a ritmust, négy gitárosnak, egy nagybőgősnek és két énekesnek. Utolérhetetlen hang kavalkád! Ugye legközelebb nem szabad kihagyni? Ahogy a 2012-es, IV. Betavéd Kupát sem!

Gábor János
(fotók: Balogh Roland)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Heves harcok dúlnak Tripoliban


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó