Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

HÓHELYZET-JELENTÉS (folyamatosan frissül)!

Szerző: Vörös István, – 2012-02-04 12:22:27

17:10 - A kalocsai kommunálist, a Volánt és a kiskőrösi közútkezelőket kérdeztük!



A Kalocsáról induló és ide érkező Volán buszjáratok a legfrissebb tájékoztatás szerint menetrend szerint tudnak közlekedni.
Valamennyi környékbeli település megközelíthető busszal, a távolsági járatok késése is elenyésző. Fennakadásról, járattörlésről nincs hírünk.

A Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén a
két órával ezelőtti információik szerint emberéletet követelő, vagy jelentős fennakadást okozó közlekedési baleset nem történt.

A városi Kommunális Intézmény dolgozói
szombat hajnali egy óra óta "csatarendben" állnak. Barakonyi Zsolt igazgató pár perccel ezelőtt elmondta, hogy este 18 órakor az egész városon "átmennek" még egyszer az összes "nagy és kisgéppel", melyben technikai nehézségek miatt alvállalkozó közreműködését kérték. Várhatóan 22 órakor fejeződik be a kör, ezután, ha nem folytatódik extrém mértékben a havazás, akkor vasárnap reggel 7 órakor folytatják a munkát.

A Kiskőrösi Közútkezelő Kht-től ismét felkerestük Liszkai Pált,
aki arról biztosított, hogy a főutak és mellékutak továbbra is járhatóak. Munkatársaik jelenleg Drágszél-Uszód-Foktő-Dunapataj környékén tisztítják az aszfaltot, melyen ettől függetlenül pár centis friss hóréteggel találkozhatnak a sofőrök, ezért akinek mindenképpen muszáj útra kelnie, vezessen nagyon óvatosan!

16:23 - Az elmúlt 24 óra alatt 54 ember életét mentették meg a rendőrök, és egyre több a koccanásos baleset az ország közútjain.

16:09 - Egy út már járhatatlan Borsod-Abaúj-Zemplénben!
A hófúvás miatt egy út járhatatlanná vált Borsod-Abaúj-Zemplénben, egy másik útszakaszon pedig személygépkocsival már csak nehezen lehet közlekedni - tájékoztatta a Magyar Közút Zrt. megyei igazgatósága szombaton délután az MTI-t.
A közlés szerint a Pere és Abaújszántó közötti 3704-es számú út járhatatlanná vált, emellett Vilmány és Fony között csak nehezen lehet közlekedni. Két útszakasz - a Hernádnémeti-Tiszalúc, valamint a Megyaszó-Legyesbénye - pedig továbbra is csak félpályán járható.
Az MTI kérdésére arról számolt be az igazgatóság, hogy a megyében a főutak - például a 3-as, 37-es, 26-os - havasak, letaposott havasak, de járhatók, a téli útviszonyoknak megfelelően.

16:04 - Hóátfúvás miatt 60 kilométer/órás sebességkorlátozást vezettek be szombaton az M7-es autópályán, a Völgyhídon.
A pálya Budapest felé vezető oldalán pedig a zalai megyehatártól a Völgyhídig tartó szakaszon, a 120-180 kilométerszelvény között óránként 80 kilométeres korlátozás lépett életbe - közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-vel. A kiadott közlemény szerint a megyében - az előrejelzésnek megfelelően - 10-20 centiméter hó hullott, utóbbi értéket a megye déli területén mértek. A közlekedésben jelentős fennakadás nem volt. A lakosság alapellátása érdekében közlekedők a megye valamennyi településére eljutottak - tudatta a megyei katasztrófavédelem.

15:38 - Átlag 25-30 perc késéssel közlekednek a vonatok az ország déli és délkeleti vonalain a havazás és a nagy szél miatt - közölte a Mávinform.
A vasúttársaság tájékoztatása szerint a szél és a vonat okozta menetszél miatt több állomáson váltóállítási gond miatt vannak fennakadások. A váltók folyamatos tisztítása ellenére egyes vonatok további késésére kell számítani, ami a 40-50 percet is meghaladhatja. A délnyugat-magyarországi területekről átlag 20-25 perc késésről érkeznek jelentések - közölték, hozzátéve, hogy a budapesti pályaudvarok nagyobb fennakadások nélkül fogadnak és indítanak vonatot. Mint írták, jelenleg négy vonat közlekedik jelentős, 80-100 perces késéssel műszaki problémák miatt.


15:25 - Óvatosan! Átmenetileg lezárták az M5-ös autópálya gyáli és az M0-ás autóút dunakeszi lehajtóját egy árokba csúszott, illetve egy felborult kamion miatt - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-vel.

14:47 - Gyakorlatilag folyamatosan foglalt a Kalocsai Rendőrkapitányság ügyeleti száma (78/566-600)...
Inkább a 107-et, vagy a 112-es általános segélyhívót javasoljuk! Emlékeztetőképpen... Kalocsai melegedőhely: Bem Apó utcai nyugdíjas otthon - 24 órás és ágyakat is biztosítanak. Tel.: 78/461-848.

14:31 - Lezárták a magyar-horvát határt.
Barcsnál és Berzencénél is lezárta a horvát-magyar határátkelőt a rendőrség a rendkívüli időjárási helyzetre való tekintettel. A Sonline.hu információi szerint a határon bizonytalan ideig nem léphetnek át sem a személy- vagy teherautók, sem a kamionok.

14:14 - Személyautó
hajtott az árokba Tázlárnál, az 53-ason. A mentés idejére a forgalmat leállították, teljes útzár van.

13:57 - Nem engedik be a kamionokat és a nehézgépjárműveket a horvát hatóságok az udvari átkelőnél, ezért már több mint 50 jármű torlódott fel - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője szombat délelőtt.
Garamvölgyi László tájékoztatása szerint az ország déli határszakaszán a többi átkelőnél, ha a kamionok rendelkeznek hólánccal, homokkal és hólapáttal, még beléphetnek Horvátországba. Az ORFK szóvivője azt mondta, egyelőre Magyarország részéről nem indokolt a teherautók és nehéz gépjárművek közlekedésének korlátozása, és minden határátkelő jól járható.

13:45 - Rekord hideg jön: -20, -30 fok is lehet! Részletek ITT!

13:27 - Hóvastagság-térkép (köszi: koponyeg.hu): nagy gubancok várhatók az Alföldön... Hétvégi előrejelzés:



13:19 - SMS: "51 es ut.dömsödig elviselhetö utána Le katasztrofális.főleg a kamionosoknak..sportverdás"
Ha útra kelsz, Te is küldj nekünk jelentést: 30/2-KORONA (567-662)!

13:15 - Kiskunfélegyháza közelében: egy kamion és három személygépkocsi csúszott össze szombat délben az M5-ös autópályán, a Szeged felé vezető oldalon, a 106 és a 107 kilométerszelvények között, ezért az autópálya érintett szakaszát lezárták - közölte a rendőrség az MTI-vel.
Személyi sérülés nem történt - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy tájékoztatása szerint, a 91-es kilométernél a régi ötös főútra terelik a forgalmat.

13:03 - Az M5-ös autópálya Röszke felé vezető oldalán a 106 km-nél 2 kamion és egy személykocsi karambolozott, délelőtt.
Még mindig zajlik a mentés, amelynek idejére a pályaszakaszt Kecskemét és Kistelek között lezárták. A forgalmat az 5-ös főútra átterelik.

12:58 - fontosabb telefonszámok, még egyszer:
Kalocsai Rendőrkapitányság és Polgárőrség: 78/566-600, vagy 107
Általános segélyhívó: 112
24 órás kalocsai melegedőhely, ágyakkal (Bem Apó utcai nyugdíjas otthon): 78/461-848.

12:30 - Átlag 25-30 perc késéssel közlekednek a vonatok az ország déli és délkeleti vonalain a havazás és a nagy szél miatt - közölte a Mávinform szombat délben az MTI-vel.
A vasúttársaság tájékoztatása szerint a szél és a vonat okozta menetszél miatt több állomáson váltóállítási gond miatt vannak fennakadások. A váltók folyamatos tisztítása ellenére egyes vonatok további késésére kell számítani, ami a 40-50 percet is meghaladhatja.

12:22 - Felkerestük Szakál Gábort, a Bács-Volán Zrt. kalocsai képviseletének vezetőjét aki biztosított arról, hogy a környékbeli falvak akadálymentesen megközelíthetőek menetrend szerinti járatokkal, csakúgy, mint a távolsági célállomások.
A helyi kommunális és a térségi közútkezelő munkatársai is folyamatosan dolgoznak az utak járhatóvá tételén!



Barakonyi Zsolt, a Kommunális Intézmény igazgatója arról számolt be, hogy szombat hajnali 1 óra óta terepen vannak, technikai nehézség miatt jelenleg három "nagy" hókotróval, és 3 kistraktorral, mellyel általában a kerékpárutakat és a járdát szokták tisztítani - ezeket most a szűkebb utcákban is használják.

A KOMIKA munkatársai reggel 8 és délelőtt 10 óra között tartottak pihenőt, eddigre tettek egy "teljes kört" a városban. Munkatervük szerint délután 4 - fél 5 felé ismét végeznek egy körrel, és este 18 órakor indul a következő menet, melyet valószínűleg este 22-23 óra felé fejeznek be.

A jelenlegi ütemezés szerint szombat éjjeltől vasárnap kora reggelig szünetet tartanak, amennyiben az intenzív havazás alább hagy.

A KOMIKA útvonalán előnyt élveznek a gyűjtőutak, mint a Szent István út, vagy a Kossuth Lajos utca, ezen utcákból haladnak a kisebbek felé.

Az 51-es számú főút Kalocsán átvezető szakasza, a Móra Ferenc utca és a miskei bevezető út a megyei közútkezelőkhöz tartozik, melyek ugyancsak havasak, de járhatóak. Liszkai Pál, a  Kiskőrösi Közútkezelő Kht. képviseletében elmondta, hogy városunk térségében jelenleg öt géppel dolgoznak, ebből kettő az 51-esen Fajsz irányába tisztítja az utat és másik három gép tevékenykedik Szakmár, Miske és Drágszél környékén.

Barakonyi Zsolt és Liszkai Pál elmondása szerint is, akiket telefonon "terepen" értünk utol, lassan és megfontolt sebességválasztással ugyan, de valamennyi út "használható".

A rendkívüli időben Kalocsán a Kalocsai Rendőrkapitányság ügyeleti vonalán, a 78/566-600-as számon lehet segítséget kérni. Ugyanezen vonalon érhető el a Polgárőrség is. Az általános hívószám: 107!

Amennyiben bárki ismerne rászorulót, kérjük továbbítsa az információt, hogy városunkban is jelöltek ki melegedőhelyet ágyakkal. Ez a kalocsai Bem Apó utcai nyugdíjas otthon, melyet a 78/461-848-as számon lehet elérni.

Később jelentkezünk friss információkkal ugyanezen rovatban!
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó