Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Hoffmann a legnépszerűtlenebb politikus

Szerző: Korsós Éva, – 2011-12-15 12:17:22

Schmitt Pál a legnépszerűbb magyar politikus, de a magyarok kétharmada még így sem kedveli a köztársasági elnököt, aki 33 százalékos támogatottsággal vezeti a népszerűségi versenyt- derül ki a Medián a HVG számára készített elemzéséből.

A második legnépszerűbb politikusnak Varga Mihály miniszterelnökségi államtitkár bizonyult a felmérésen, Orbán Viktor 31 százalékos népszerűséggel már csak a harmadik, holtversenyben Pokorni Zoltánnal és Rogán Antallal.

Orbán Viktor népszerűsége megválasztása után még 68 százalékos volt.

Tarlós István népszerűsége nőtt 5 százalékponttal, aki így 30 százalékon áll.

Kósa Lajos népszerűsége viszont 4 százalékpontot esett, ahogy Lázár Jánosé is. Előbbi 29, utóbbi 21 százalékon áll.

Hende Csaba honvédelmi miniszter népszerűsége nagyot esett, ő 18 százalékkal már a hátsó harmadban van.

Hoffmann Rózsa a sereghajtó

Már nem Gyurcsány Ferenc az ország legnépszerűtlenebb politikusa, az elmúlt hetekben két kormánytag is megelőzte a most 17 százalékon álló volt miniszterelnököt; Matolcsy György három pontos zuhanással az utolsó előtti helyre csúszott vissza, de még nála is rosszabbul szerepel Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár, aki a maga 14 százalékával jelenleg a legnépszerűtlenebb magyar politikus.

A Medián felmérése szerint decemberben megállt a Fidesz táborának csökkenése, a teljes népesség körében 26, a biztos szavazó pártválasztók körében 43 százalékon áll. Az MSZP támogatottsága releváns mértékben nem változott, jelenleg a teljes népesség 14, a biztos szavazó pártválasztók 23 százaléka támogatja a pártot.

Parlamentbe juthat a DK

A Medián mérése szerint a Jobbik még nem érte be a szocialistákat, a teljes népességben 11, a biztos szavazó pártválasztók körében 20 százalékon áll a szélsőjobboldal. Az LMP stabil parlamenti erőnek tűnik, a teljes népességben 4, a biztos szavazó pártválasztók körében 8 százalék a támogatottsága.

A Medián mérése szerint a biztos szavazó pártválasztók körében Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíciója elérte a parlamenti küszöböt, támogatottsága 5 százalék, míg a teljes népességben 3, azaz alig marad el az LMP-től. A DK elutasítottsága alacsonyabb az MSZP elutasítottságánál, statisztikailag a Fideszével azonos - ahogy a Jobbiké is. A legkevésbé elutasított párt az LMP a maga 39 százalékával.

(nepszava)

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó