Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

Hiába a tiltakozás: bezárják és lebontják a Zöld Pardont...

Szerző: Gábor János, – 2011-09-23 10:22:51

A XI. kerületi önkormányzat képviselő-testülete csütörtök esti zárt ülésén nem hosszabbította meg a Zöld Pardon (ZP) közterület-használati kérelmét.  A döntés értelmében október 31-én bezár a szabadtéri szórakozóhely, a színpadot, a bárokat és az építményeket pedig le kell bontani.  A ZP vezetősége tudomásul veszi a döntést, és új helyszínt keres. Kaptak megkeresést más kerületből is.

A Zöld Pardon vezetősége a Facebookon közzétett közleményében azt írta: tudomásul veszik a képviselő-testület döntését és új helyszínt keresnek. Az üzemeltetők várják a XI. kerület  hivatalos helyszínjavaslatát, de vannak megkereséseik más kerületekből is. A  Zöld Pardon utolsó koncertjét ebben az idényben a Tankcsapda tartja  szeptember 30-án.



Az újbudai önkormányzat korábban azt közölte: alapvetően nem a ZP-vel van probléma, hanem a helyszínnel. A XI. kerületi önkormányzat azzal érvel, hogy évek óta folyamatosan érkeznek lakossági panaszok a Goldmann György téri szórakozóhelyek, köztük a ZP miatt. Ezekről a bizonyos panaszokról sokáig semmit nem lehetett tudni, de az önkormányzat csütörtökön közzétett néhányat. A panaszokból egyébként az derül ki, hogy a bejelentések nem közvetlenül a Zöld Pardont érintik, hanem a szórakozóhelyhez vezető útvonal környékéről vagy a városrész távolabbi pontjairól érkeznek. A környéken élők főként az éjszakai hangoskodás és az eldobált szemét miatt panaszkodnak.

A XI. kerületi önkormányzat bejelentette: vállalja azt, hogy egy új helyszín kereséséhez közvetítő szerepet vállal a közlekedési és infrastrukturális kérdések megoldásában. Korábban felmerült, hogy a szórakozóhelyet költöztessék a Rákóczi híd (volt Lágymányosi híd) mellé. Ezt az ötletet a ZP vezetősége elvetette, arra hivatkozva, hogy szerintük a szórakozóhely a közlekedés és a zaj szempontjából most ideális helyen van, és esetleges elköltöztetése több problémát okozna, mint amennyit megoldana. A Rákóczi híd közelében ráadásul nem közlekedik semmilyen éjszakai járat. A Zöld Pardon kétszáz méteres körzetében egyetlen lakóépület sem áll, így viszonylag nehéz lesz a környékbelieket még ennél is kevésbé zavaró helyet találni.

Vasárnap több ezres tömeg (a helyszínen a szervezők 45 ezret számoltak - a szerk.) tüntetett a Zöld Pardon (ZP) bezárása ellen. A tüntetésen részt vett többek között Gyurcsány Ferenc és Deutsch Tamás is, fellépett a Csík zenekar, a Quimby, a Kiscsillag és sokan mások. A Zöld Pardon üzemeltetője 111 ezer aláírást is összegyűjtött, köztük közel 10 ezer kerületi lakos is támogatta a hely fennmaradását. A hely megmaradása mellett kampányoltak magyar zenészek is.

Csütörtökön Tarlós István főpolgármester is azt mondta: "politikailag nem túl ügyes döntés" a Zöld Pardon bezárása, hiszen egy népszerű és biztonságos szórakozóhelyről van szó.

A Zöld Pardonban az elmúlt 13 évben több mint 1800 koncertet tartottak, és mintegy 6,5 millió vendéget fogadtak. A Zöld Pardon számos ingyenkoncertet, családi- és gyermekprogramot szervezett. A legtöbb szórakozóhelyet megelőzve programot dolgozott ki a 18 éven aluliak biztonságos szórakozására: az esti programokra kiskorúak és fiatalkorúak csak szülőkkel együtt vagy szülői engedéllyel léphettek be. A hely 105 embernek közvetlenül adott munkát, miközben közvetve 400 embert foglalkoztatott.

Még több részlet ITT...

index.hu
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó